Haberler

Yaranlar Afrin'e Gidiyor

Çankırı’nın geleneksel kültür sembollerinden birisi olan yaranlar Afrin harekatında Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Afrin’e gidiyor.

Çankırı'nın geleneksel kültür sembollerinden birisi olan yaranlar Afrin harekatında Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Afrin'e gidiyor.

Çankırı Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte kucaklama taşı istikametinden başlanarak belediye meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Belediye meydanına ise Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Yaranın manasını hepimiz biliyoruz yaran bizim öz kültürümüz bizi biz yapan hakiki değerimiz. Askerimiz nasıl vatanının birliğine bütünlüğüne göz dikenlere karşı durmak için gittiğinde yaranlarımız Mehmetçiğimizin yanında olacaktır" dedi.

Yaranları uğurlamak üzere etkinliğe katılan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ise şu ifadeleri kaydetti: "Şunu görüyoruz ki bu Afrin harekatı başladıktan sonra 7'den 77'ye herkeste büyük bir heyecan var. Herkes buraya bu kutlu yürüyüşe bir adım atmak ve bu yürüyüşün bir parçası olmak istiyor. Hürriyeten orada savaşmak orada mücadele etmek imkanı olan askerimiz polisimiz bunu yapıyor. Bunu yapamayan diğer vatandaşlarımız ülkemizin tamamı için söylüyorum. Onlarda ne yapabilecekse onu yapmak istiyor. Hatta diyorlar ki biz de girelim eminim ki birçoğunuz bunu samimi duygularla söylüyor. Bu olmayacağına göre bu profesyonel bir iş. Geçen gittik huzurevine 80 yaşındaki ninem dedem atkı örüyor Mehmetçik bu sarsında üşümesin diye esnafımızla geçen geldi bir kampanya yapmak istiyorlar ama devletimizin de yaklaşımı şu yanlış bir imaj oluşmasın. Hani denilmesin ki ihtiyaç vardır gücü yetmiyor bu devletin. Onun için bu tarz kampanyalara sıcak bakılmıyor. Bakın bugün Çankırı'mızın sembolü olan yaranlarımız moral desteği için kalkıp oraya gidiyorlar. Herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Ben bunun için yaranlarımıza Afrin harekatı dolayısıyla ona katkıda bulunan herkese manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, "Almış olduğumuz bu iki kutsal emaneti orada askerlerimize teslim edeceğiz. Afrin ne zaman alınırsa Çankırı adına bu bayrağın oraya dikilsin diye ve bundan sonrada buraya düşman ayağı değmesin kimse burayı rahatsız etmesin Kur'an-ı Kerim'in emirleriyle orada hükmedilsin diye kutsal emanetlerimizi sizler adına oraya götürüyoruz" dedi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İrfan Dinç Çankırı Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title