Haberler

Yalova 3 Gün 3 Gece Sema Yapacaklar

Yalova'nın Termal İlçesi'nde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) tarafından '3 gün 3 gece sema' etkinliği başladı.

Yalova'nın Termal İlçesi'nde Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) tarafından '3 gün 3 gece sema' etkinliği başladı. Etkinlik, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 100 kişinin katılımıyla yapılıyor.

Termal'de Rasim Mutlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren TÜMATA Kurucusu Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç, 'Tarihi ve menkıbevi bilgilere ulaştığımız zaman Hz. Mevlana'nın kişiliğinde bugüne kadar gelen yorumları ve elde edilen bilgileri araştırdığımız zaman; onun insanlık alemine nasıl katkılarda bulunduğunu daha iyi anlıyoruz çünkü günümüzün insanı robotlaşmış düşünce ve hareket tarzlarının yanı sıra doğaçlamaya yönelik ve manevi bilgiler, duygularla toplanmış bir kişiliğin büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Hz. Mevlana gibi gönül ehli kişiler zaman ötesinde, bulundukları mekan ve zaman koşullarında elde ettikleri bilgileri bugüne ve yarına taşıyan insanlardırö dedi.

Sema etkinliğini 29 kez gerçekleştirdiklerini söyleyen Güvenç, 'Geçtiğimiz yıllarda 66 ülkeden yüzlerce insan geldi. 3 günlük sema programları başladığından bu yana 29 kere gerçekleşti. Bu 30'uncusu oldu. İsviçre'de başladıktan sonra Avusturya, Almanya, İspanya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkede devam etti. Çeşitli ülkelerden çeşitli mesleklere sahip, çeşitli duygulara çeşitli dinlere sahip insanlar Hz. Mevlana'nın öğretisinde birleştiler. Bunun aslı bilgi ve sevgiye dayalı. Onun yan unsurları olarak da hoşgörü ve paylaşım. Bütün bunlar insanların ihtiyacı olan duygular ve davranış şekilleri diye düşünüyoruz. Böyle bir müessesenin, böyle bir uygulamanın bir model olarak insanlığa iyi bir hizmet verdiğini düşünüyoruz' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oruç Güvenç Termal Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title