Haberler

Yalıkavak'ta Muhteşem Fener Alayı Düzenlendi

Güncelleme:

Yalıkvak'ta düzenlenen Fener Alayı'nın ardından YALFAD gösterisi ve Aybüke Baran'ın "Mustafa Kemal ve Cumhuriyet Kadını" defilesi gerçekleşti.

Saruhan: "Cumhuriyetimizin değerlerini birbirimize nakış gibi işleyelim."

Saruhan. "Yalıkavak'ı sizlere emanet ediyorum. Ama daima yanınızda olacağımı da bilin."

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında Yalıkvak'ta düzenlenen Fener Alayı'nın ardından YALFAD (Yalıkavak Folklor Derneği) gösterisi ve Aybüke Baran'ın "Mustafa Kemal ve Cumhuriyet Kadını" defilesi gerçekleşti.

Akşam saat 19.00 da başlayan Fener Alayı'na katılan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile Yalıkavak merkezde yürüdüler. Atatürk Meydanı'ndan çarşıya hareket eden grup daha sonra tekrar meydana döndü.

Meydanda hazırlana etkinlikte ilk olarak YALFAD folklor gurubu bir gösteri sundu. Ege Bölgesinde düzenlenen yarışmalarda dördüncülük kazanan grup üyeleri yöresel oyunları sergiledi.

Folklor gösterisinin ardından Aybüke Baran'ın "Mustafa Kemal ve Cumhuriyet Kadını" defilesi gerçekleşti. Elişi ürünleri taşıyan mankenler izleyicilerden bol bol alkış aldı. Anadolu esintileri taşıyan kıyafetlerin sergilendiği defilenin ardından Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan emeği geçenleri kutladı ve çiçek verdi.

Başkan Saruhan konuşmasında etkinliklere büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:

"Bugün gerçekten hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Kadınlarımızla, çocuklarımızla, erkeklerimizle bu meydanı doldurdunuz. Sabah törenlerde meydanı doldurdunuz. Öğleyin denizin üstünü doldurdunuz. Gece meydanları doldurdunuz. Dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı'nı hem karada hem denizde yaşadık. İnşallah birgün bunu havada da yaşarız. Cumhuriyetimizin değerlerinin farkında olmayı ve birbirimize nakış gibi işleyelim istiyorum. Tıpkı bu akşam burada işlenmiş kıyafetler gibi nakış edelim kalbimize, beynimize, ruhumuza. Bunu biz ancak çocuklarımızla beraber bu gün olduğu gibi yaşar ve yaşatırsak devam edebiliriz. Aksi takdirde bizim birlik ve beraberliğimize göz koyanlar bizi avlarlar. Onun için dikkat etmemiz gerekiyor. Ama bu coşkuyu birlikteliği gördükçe gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim: Türkiye Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. İnanıyorum ki bizim birlik ve beraberliğimiz coşkuyla devam edecektir. Biz Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlarken önümüzdeki yıl sizlerden belediye olarak ayrılacağız. Ben Yalıkavak'ı sizlere emanet ediyorum. Ama kesinlikle sizlerle beraber olmaya devam edeceğime ve elimden gelen bütün gayreti göstereceğime şimdiden söz veriyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Saruhan 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title