Haberler

Yahya Kaptan İtfaiye Müfreze Binası Hizmete Girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Yahya Kaptan'da yaptığı yeni müfreze binası tanıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde itfaiye için yeni hizmet binaları yapıyor. İtfaiyecilik mesleğinde olaylara en kısa zamanda müdahale etmek can ve mal kaybı risklerini önlemek amacıyla yapılan yeni Yahya Kaptan İtfaiye Müfreze Binası tanıtıldı.

TANITIMA YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği yeni Yahya Kaptan Müfreze Binası, çevresindeki olaylara ilk müdahalenin üssü olacak. Bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni müfreze binasının tanıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Tanıtım programı öncesi itfaiyeci duası yapıldı. Duanın ardından itfaiyecilerin gösterisi nefes kesti. Yaklaşık 20 metre yükseklikten ip ile sarkılan itfaiye erleri dev Türk Bayrağı açtı. İtfaiyeciler, gösterinin ardından Türk bayrağını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na hediye etti.

"İTFAİYE KOCAELİ İÇİN GÜVEN ABİDESİDİR"

Programda kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; "Kocaeli'miz her geçen gün çok daha ileri ve modern bir hal alıyor. Kocaeli itfaiyesi de bu gelişmeden payına düşeni alıyor.

Bugün, Türkiye'nin sayılı itfaiye teşkilâtlarından birisi olan Kocaeli İtfaiyesi, dünya standartlarının üzerindeki teknik donanımı, yangına müdahalede gösterdiği titizlik, yangına müdahale süresinin dünya standartlarından da iyi olmasıyla, kentimiz için bir güven abidesidir" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti" Yüzlerce personeli, kırsal alanda yerleşimlere verdiğimiz, yangın söndürme tankerleri ve modern araçları ile Kocaeli itfaiye Teşkilâtı, halkımızın huzur içinde evlerinde uyuyabilmesinin en önemli teminatlarındandır. Yangın ve kurtarma olaylarına müdahale eden itfaiyemiz, aynı zamanda her türlü doğal afet ve boğulma olayına karşı da hazırlıklı olup, her an tetiktedir. Bu anlamda Büyükşehir olarak sivil toplum örgütleri ile de iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2001 yılından bugüne kadar binlerce vatandaşımıza gönüllü itfaiyecilik eğitimi verdik. Yazın sahillerimizde de cankurtaranlık hizmeti veren itfaiyemiz, 2005'ten bu yana on bine yakın vatandaşımızın hayata tutunmasını sağlayarak, boğulmaktan kurtarmıştır. Bunlarla ne kadar gurur duysak azdır" ifadesini kullandı."

7 BÜYÜK ARAÇLIK GARAJ

Yahya Kaptan İtfaiye müfreze binası 7 itfaiye araçlık garaja sahip. Kandıra Yolu ve Seymen Caddesi'nin kesiştiği alanda yapılan müfreze binası bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edildi. Yapının bodrum katı 154 metrekare, zemin katı 893 metrekare, 1.katı ise 460 metrekare.

4 MÜFREZE DAHA YAPILIYOR

Yahya Kaptan Müfreze binası bodrum katında teknik merkezler yer alıyor. Müfreze binasının zemin katında 7 araçlık garaj, idari ofisler, yemekhane ve dinlenme odası bulunuyor. Müfreze binasını birinci katında ise yatakhaneler, spor salonu, eğitim salonu ve mescit yer alıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ayrıca Kartepe, Karamürsel, Bağçeşme ve Gebze'ye de yeni müfreze binaları inşa ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu İtfaiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title