Haberler

Yabancı Gelinlere Özel Anneler Günü Kutlaması

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Dünya Anneleri Dostluk Gecesi' düzenlendi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Dünya Anneleri Dostluk Gecesi' düzenlendi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir öncülüğünde başlatılan 'El Üstünde Kimin Eli Var' projesi kapsamında 'Dünya Anneleri Dostluk Gecesi' düzenlendi. Ayşe Özdemir'in açılış konuşmasıyla başlayan gecede, Alanya'da yaşayan yabancı gelinler, kendi kültürlerini yansıtan dans gösterileri sundu. Yaklaşık 400 kadının katıldığı etkinlikte Finlandiya, Rusya, Slovakya, Almanya, Polonya ve Türkiye'den kadınların dans ve halk oyunları gösterileri beğenildi. Aralarında yerleşik yabancı gelinlerin de yer aldığı 'Alanya'nın Sultanları' topluluğu ise Türkiye'nin farklı yörelerinden sergilediği dans gösterilerinin ardından seyircilerle birlikte halay çekti.

AMACIMIZ KAYNAŞMAK

Gecede konuşan Ayşe Özdemir, 'El Üstünde Kimin Eli Var' platformunu 6 ay önce kurduklarını söyledi. Kısa sürede heyecanlı projelerle çok güzel birliktelikler sağladıklarına değinen Özdemir, "Yabancı gelinleri ağırlamak, onlarla birlikteliğimizi sunmak adına bu geceyi düzenledik. Her milletten insan var burada. Hepimiz anneyiz. Bu birleşimden dolayı çok mutluyuz, bunun tüm ülkeye sinerji olarak yayılacağına kalben inanıyorum" dedi.

Mili hakem ve Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu'nun eşi ve 'Alanya'nın Sultanları' grubu üyesi Paulina Müftüoğlu ise Alanya'da her kültürden yabancı gelinin yaşadığını, kendisinin de 20 yıldır ilçede oturduğunu söyledi. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclis üyesi ve yerel bir televizyonda yerleşik yabancılara yönelik program yapan Julia Alaettinoğlu da yabancı kadınlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Ayşe Özdemir Finlandiya Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title