Haberler

Vatandaşlara Orman Yangını Uyarısı

Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, orman yangınlarında en hassas döneme girdiklerini belirterek, bu konuda vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, orman yangınlarında en hassas döneme girdiklerini belirterek, bu konuda vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, orman yangınlarında en hassas döneme girdiklerini belirterek, bu sezon için şu ana kadar meydana gelen küçük çaplı orman yangınlarını önlediklerini ancak, iklim şartlarının elverişsizliği nedeniyle bu günden itibaren yapılan en küçük hatanın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

Özellikle Kumluca ve çevresinin orman yangınları konusunda hassas bir bölge olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Geçen yıl ilçemizde yaşadığımız Erentepe ve Adrasanda yaşadığımız yangınlardan ders çıkarmalıyız. Geçen yıl yangının boyutunun büyümesine kuru, nemsiz ve rüzgarlı hava neden olmuştur. Aynı havayı yine yaşıyoruz. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. En küçük hata telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir."

Yangın meydana geldiği zaman sadece ormanı yakmadığını, tarım alanları, evler, evcil ve yaban hayvanları olmak üzere her çeşit canlının yok olmasına neden olduğunu hatırlatan Yılmaz, geçen yılki yangınlarda en büyük tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu bildirdi.

Öte yandan, Kumluca'da tüm camilerde Cuma namazı öncesi vaazlarda ve hutbe sonrası orman yangınları konusunda dikkatli olunması hususunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Faik Yılmaz Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title