Haberler

Van Yyü Eski Rektörü Aşkın'ın Davasının Ardından

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, Yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan ile Bazı Üniversite Görevlilerinin de Aralarında Bulunduğu Davanın Duruşmasına İkinci Savcı Olarak Katılan ve Sanıkların Beraatını Talep Eden Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz'ın Reddi Hakim Talebinin, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nce Değerlendirileceği Belirtildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan ile bazı üniversite görevlilerinin de aralarında bulunduğu davanın duruşmasına ikinci savcı olarak katılan ve sanıkların beraatını talep eden Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz'ın reddi hakim talebinin, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirileceği belirtildi.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Mart 2007 tarihinde görülen davanın duruşmasına ikinci savcı olarak giren ve 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla yargılanan sanıkların beraatını isteyen Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz'ın reddi hakim talebi, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildi. Bunun üzerine talebini tekrarlayan Savcı Kanmaz, bu kez reddi hakim talebini bir üst mahkeme olan Diyarbakır

Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen reddi hakim talebinin mahkemece en kısa zamanda değerlendirileceği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz, davanın 16 Mart 2007 tarihinde görülen duruşmasında mahkeme heyetinin müdahil vekiline ek süre verme yetkisinin olmadığını, hukuka aykırı olduğunu ve mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek reddi hakim talebinde bulunmuştu.

(ŞA-AKK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title