Haberler

Van Belediye Şirketinde Yolsuzluğa, Bakanlıktan Suç Duyurusu

Burhan Yenigün Döneminde Yapıldığı İddia Edilen 58 Milyon 860 Bin Tl'lik Yolsuzlukla İlgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Suç Duyurusunda Bulunduğu Belirtildi.

VAN Belediyesi'ne ait Mavi Kent Şirketi'nde,Ak Partili Belediye Başkanı Burhan Yenigün döneminde yapıldığı iddia edilen 58 milyon 860 bin TL'lik yolsuzlukla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Mavi Kent Denetim Kurulu üyesi Zeki Yıldız, Bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan 104 sayfalık inceleme raporunun Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Yıldız, belediye olarak yaptıkları çalışmanın da tamamlandığını ve 78 sayfalık raporun hukuk komisyonunun incelemesinin ardından suçduyurusu dilekçesiyle birlikte savcılığa verileceğini belirtti.

Yerel seçimler sonrası Van Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Bekir Kaya ve yönetimi, önceki başkan AK Partili Burhan Yenigün döneminde belediyeye ait Mavi Kent A.Ş'de yolsuzluk yapıldığını iddia ederek çalışma başlattı. Yaklaşık 2 yıl boyunca aralarında hesap uzmanları, makine, ziraat, inşaat mühendisleri, muhasebecilerin de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik ekip dedektif gibi çalışarak 50 bin harcama evrakını didik didik inceledi. Yapılan inceleme sonrası 58 milyon 860 bin TL'lik bir yolsuzluk ve gereksiz harcama tespit eden komisyon, bununla ilgili 78 sayfalık bir rapor hazırladı. İçinde 10 bin yolsuzluk evrakının bulunduğu rapor yine BDP'li Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan hukuk komisyonu tarafından inceleniyor. İnceleme tamamlandıktan sonra belediye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

BAKANLIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Konuyla ilgili açıklama yapan Mavi Kent A.Ş. Denetim Kurulu Başkanı Zeki Yıldız, geçmişte yolsuzluk yapıldığı yönünde gerekli müracaatları yaptıklarını ancak bu söylemlerinin gözardı edildiğini söyledi. Yıldız, belediye olarak konuyla ilgili araştırma yaparken, 20 mayıs 2008 günü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurarak hesapların incelenmesini istediklerini söyledi. Yıldız'ın açıklamasına göre Bakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği 104 sayfalık raporda özetle şu ifadeler yer aldı:

"Şirketin konu ve amacı ile ilgisi olmayan harcamaların yapıldığının tespit edildiği ve bu harcamalar ile ilgili olanlarının hukuki sorumluluklarının gerektiği, yani şirketin konu ve amacı ile ilgisi olmayan harcama tutarlarının harcamayı gerçekleştirenlerden tahsil edilmesinin gerekli olduğu, diğer yandan şirket ana sözleşmesine aykırı olduğu ifade edilen harcama tutarlarının bir kısmının dönemin yönetim kurulu başkanı Burhan Yenigün'den, bir kısmının yönetim kurulu üyeleri Abdullah Çalım ve Birol Duman, bir kısmının da yönetim kurulu üyeleri ile belediye görevlilerinden tahsil edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca yönetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmemesi sonucunda meydana gelen zarar nedeniyle, ortaklığın uğradığı zarardan dolayı yönetim kurulu üyelerine dava açılması gerektiği. Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil edildiği düşünülen hususlar ile ilgili olarak şirket yönetim kurulu üyeleri hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title