Haberler

Vali Civelek, Kadın Akademisini Ziyaret Etti

Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz Belediyesi’ni ve Köyceğiz Belediyesi Kadın Akademisini ziyaret etti.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz Belediyesi'ni ve Köyceğiz Belediyesi Kadın Akademisini ziyaret etti.

İlk olarak Köyceğiz Belediyesini ziyaret eden Vali Civelek, Belediye Başkanı Kamil Ceylan'dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kadın Akademisine giden Vali Civelek, tarihi Sabri Başoğlu Konağında ev hanımlarının ürettiği el işi ürünlerin sergilendiği atölyeleri ziyaret etti.

Ziyarette, Vali Civelek'e Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, İlçe Jandarma Komutan vekili Başçavuş Mustafa Ten, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Fırat eşlik etti.

Kadınların toplumsal yaşamın her alanında konumlarının güçlendirilmesini, mesleki bilgi-beceri kursları ile meslek sahibi olmalarını, gelir elde edici aktiviteler gerçekleştirmelerini çok önemsediklerini ifade eden Vali Civelek, kadınlar tarafından el emeği, göz nuruyla üretilen her ürünün değerli olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmaları desteklediklerini, kadınların el becerilerinin değerlendirilmesi için oluşturulan pazar ve el işi üretim atölyelerinin artarak devam etmesini dilediğini aktardı. Vali Civelek, yöresel yemekler standına da özel ilgi gösterdi.

Vali Civelek, akademide yapılan çalışmalar hakkında Akademi Başkanı Berrin Orhan'dan bilgi alarak, Hanımeli Pazarındaki el işi stantlarında el işi yapan kadınlarla tek tek sohbet etti.

Köyceğiz Kadın Akademisi

Köyceğiz Kadın Akademisi; kadınları sosyal hayatın içerisinde donanımlı, sağlıklı, duyarlı, eğitimli, üretken, bilgili, sosyal bir birey haline dönüştürmek, kadınların ev ve çalışma hayatı içerisinde karşılaştıkları sorunlara çözüm üretici çalışmalar yapmak ve bu amaçlarla faaliyetlerde bulunmak, dar gelirli kadınların ekonomik üretime katılımını teşvik etmek, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla Köyceğiz Belediyesi bünyesinde gönüllü kadınların bir araya gelerek kurdukları bir dayanışma platformudur.

Taş, kabak süsleme, el örgü, resim, kağıt rölyef, ahşap boyama, ipek koza, dikiş-nakış, kağıt kıvırma-telkari, geri dönüşüm, strafor tablo yapımı ve keçe atölyesi bulunan akademide sağlık, eğitim, kültür-tarih, spor-sanat, sosyal yardım, üretim ve pazarlama, doğa-gezi, geri dönüşüm ve hukuk konularında kadınlara eğitim verilmektedir. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esengül Civelek Kamil Ceylan Köyceğiz Muğla Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title