Haberler

Vahşi depolamanın durdurulduğu alanlar, eski haline dönüyor

Güncelleme:

RİZE'nin Ardeşen ilçesinde, vahşi depolama yöntemleri uygulanan ancak 4 yıl önce katı atık bertaraf tesislerinin devreye alınması ile çöp dökülmesi durdurulan Fırtına Vadisi'ndeki 12 bin metrekarelik yer, sosyal donatı alanına dönüştürülüyor.

RİZE'nin Ardeşen ilçesinde, vahşi depolama yöntemleri uygulanan ancak 4 yıl önce katı atık bertaraf tesislerinin devreye alınması ile çöp dökülmesi durdurulan Fırtına Vadisi'ndeki 12 bin metrekarelik yer, sosyal donatı alanına dönüştürülüyor. Proje ile temizlenecek alan, çöp kokusundan arındırılacak.

Doğu Karadeniz'de bir dönem katı atıkların düzensiz bertaraf edilmesi ve gelişigüzel vahşi depolama yöntemlerinin uygulanması ile kirlilik oluşan ancak 4 yıl önce katı atık bertaraf tesislerinin devreye alınmasıyla çöp dökülmesi durdurulan vadi, dere ve yol kenarları, eski haline dönüştürülüyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nca (WWF) korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen, Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi'nde bir dönem çöp depolanan 12 bin metrekarelik alana yürüyüş, dinlenme, spor tesisleri ile park ve sosyal tesisler yapılacak. Belediye tarafından ihalesi yapılan projenin tamamlanması ile temizlenecek alan, çöp kokusundan arındırılacak.

'TEMİZ HAVA TENEFFÜS ETMEK HAKKIMIZ'

Çöp alanının yanındaki sitede oturan Şengül Köseoğlu, "Özellikle sıcak havalarda kötü koku gelmeye devam ediyor. Sivrisineklerden kurtulmak için pencerelere sineklik taktırdık. Koku oldukça ben burada çok kalamıyorum başka mahalledeki evime gidiyorum. Belediyenin çöp döküm yerini sosyal alana dönüştürmesi ile mutlu olacağız. Bizim de temiz hava teneffüs etmek hakkımız" diye konuştu.

Muhammet Altıparmak da "Sıcak havalarda kokudan dolayı camları açamıyoruz, sıcaktan uyuyamıyoruz. Yazın kokudan dolayı çocukları sitenin bahçesine bile çıkaramıyoruz. İnşallah sosyal tesis projesi hayata geçer, biz de bu sıkıntıdan kurtuluruz" dedi.

Ramiz İslamoğlu ise "Çöp alanı önceden sitenin yakınlarıydı, daha yukarı taşındı ancak hala daha kokudan burada oturamıyoruz. Orada bir kepçe çalıştığında 5-6 gün koku buralardan çıkmıyor. Burada bir düzenleme yapılmaya başlandı, dere boyunca park alanı oluşturuluyor. İnşallah buralar çok güzel olacak" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırtına Vadisi Doğu Karadeniz Ardeşen Rize Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title