Haberler

Uşak Üniversitesine Yabancı Öğrenci İlgisi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, 90 ülkeden toplam 3 bin 172 yabancı uyruklu öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü bildirdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, 90 ülkeden toplam 3 bin 172 yabancı uyruklu öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü bildirdi.

Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite olarak dünyanın dört bir yanından öğrenci çektiklerini, yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını belirtti.

Yeni akademik yılda 29 ülkeden 782 yabancı uyruklu öğrencinin Uşak Üniversitesine kayıt yaptırdığını aktaran Çelik, bu ülkeler arasında Tacikistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Suriye, Azerbaycan ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Rusya gibi ülkelerin de bulunduğunu vurguladı.

Çelik, üniversitelerin nitelikli yabancı öğrenci uyruklu öğrenci çekmeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üniversitede öğrenim gören öğrenciler arasındaki etkileşim ülkeler arasında köprüler kuruyor. 31 bini aşan öğrencisi bulunan üniversitemizde 90'a yakın ülkeden 3 bin 172 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Uşak Üniversitesi kısa sürede koordineli ve planlı bir çalışmayla böylesi bir başarı yakalamıştır. Bu öğrenciler birbirlerinden dillerini, kültürlerini, yaşam tarzlarını öğrenecek. Yükseköğretim ile kardeşlik, barış, bilim, kültür köprüleri kuracak. Bu çok önemli ve memnuniyet verici bir durum."

Kaynak: AA / Güncel

Türkmenistan Tacikistan Sait Çelik Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title