Haberler

Uşak'ta Doktorlardan Sağlık Politikalarına Tepki

Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan Memiş ve odaya üye doktorlar, düzenlenen yürüyüşle sağlıkta dönüşüm uygulamalarını ve sağlık politikalarını protesto etti.

Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan Memiş ve odaya üye doktorlar, düzenlenen yürüyüşle sağlıkta dönüşüm uygulamalarını ve sağlık politikalarını protesto etti.

Belediye Binası önünde toplanan bir grup doktor, ellerinde dövizlerle İsmetpaşa Caddesi'ndeki Tiritoğlu Parkı'na yürüdü. Eyleme CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da destek verdi. Sağlık çalışanlarının haklarının verilmesini isteyen hekimler adına Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan Memiş, basın açıklaması yaptı. Hekimlerin en uzun eğitim sürecinden geçerek insan hayatının en vazgeçilmez hizmetini verdiğini söyleyen Memiş, "Biz hekimlerin emeğinin sömürülmesini, çalışırken ve emeklilikte haklarının çiğnenmesini, yoksulluk sınırlarında maaş politikasıyla hekim ve hastalara zarar veren performans sistemine mahkum edilmeyi istemiyoruz. Modern, güzel görünümlü hastaneler açarak hastaları müşteri gözüyle gören, ancak her geçen gün tüm sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını zorlaştırıp madden ve manen mutsuzluğa itilmesini doğru bulmuyoruz. Sağlık sisteminin rant kapısı haline getirilerek, sağlık hizmetlerini özelleşmeye iten zihniyeti istemiyoruz" dedi. İnsana insanca sağlık hizmetinin ücretsiz olarak verilmesini istediklerini ifade eden Memiş, "Tüm hastaların en ucuz ilaçtan en pahalısına kadar rahatlıkla hiçbir katkı payı talep edilmeden ulaşmasını, özel hastanelerde hastaları madden zor duruma düşüren farkların alınmamasını, ihtiyacı olan tüm hastaların gerek yurt içi, gerek yurt dışında herhangi bir para kaygısı taşımadan üniversite hastanelerinden rahatlıkla faydalanabilmelerini istiyoruz. Her şeye rağmen bu ülkenin sağlığı bizden sorulur. Karşılık gözetmeksizin biz her koşulda emeğimizi bu ülkeden sakınmayız ve sakınmayacağız" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilek Akagün Yılmaz Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title