Haberler

'Üreten Çocuklar Bilim Teknoloji Merkezi' geleceğin çocuklarını yetiştiriyor

Güncelleme:

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri 2020 kapsamında, sosyal belediyecilik kategorisinde ödül kazanan "Üreten Çocuklar - Steam Yaklaşımıyla Çocuklar Okullaşıyor" Projesi ile oluşturulan "Üreten Çocuklar Bilim Teknoloji Merkezi"'nde, bugüne kadar, 2 bin 350 öğrenciye eğitim verildi.

Merkez bünyesinde verilen eğitimlerle; çeşitli sosyal sebeplerle başarısızlık hissine kapılan, yaşadığı uyum sorunları sebebiyle öz yeteneklerinin farkına varamayan, örgün eğitimlerini yarıda bırakma riski bulunan, 7-13 yaş aralığındaki Suriyeli ve Türk çocukların; sosyal, psikolojik ve bireysel kapasitelerinin geliştirilmesi, bilim ve teknolojiye ilgilerinin artırılması ve okula gitme motivasyonlarının arttırılması amaçlanmakta.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Aktif, üretken, eleştirel düşünebilen, teknolojiyi faydalı kullanabilen, ürettikleriyle ülkesinin ekonomisine destek olan, ülkesine ve insanlığa yararlı insanlar yetiştirmek hedefiyle, dezavantajlı çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak amacıyla çıktığımız yolda bugün çocuklarımızın gözlerindeki ışığı görmek bizlere yetiyor. İlçemize bu ödüllü Merkez'i kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gürsu'daki eğitim imkanlarının gelişmesi yönünde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu Merkez'imiz de bu çabalarımızın en güzel meyvelerinden biri oldu. Merkez'imiz sayesinde geleceğin çocuklarını keşfederek onları çağın gerekleriyle donatıyoruz. Merkez'in oluşumunda büyük emekleri olan Ar-Ge Müdürlüğü'müzdeki personel arkadaşlarıma, bu projemizi hayata geçirmemizde emeği geçen değerli proje ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Gürsu Belediyesi AR-GE Müdürlüğü'nce oluşturularak, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Toplum Merkezi ve Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) iş birliğinde hayata geçirilen Proje kapsamında oluşturularak hizmet vermeye başlayan "Üreten Çocuklar Bilim Teknoloji Merkezi" bünyesinde verilen eğitimlerle; STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) yaklaşımı ve Maker bakış açısıyla çocukların kendilerini bilmeleri ve yeteneklerinin farkına varmaları sağlanmakta ve el-motor becerilerini geliştirecek atölye çalışmaları yapılmakta. Eğitimler, psikolojik destek ve rehberlik hizmetleriyle desteklenmekte.

350 m²'lik alanda hizmet verilen Üreten Çocuklar Bilim Teknoloji Merkezi'nde; STEAM yaklaşımı ve Maker bakış açısıyla, robotik kodlama, üç boyutlu tasarım ve imalat, origami/kirigami, ahşap işleme alanlarında interaktif eğitimler veriliyor. Çocukların geleceklerini planlayabilmeleri için rol model seminerleri ve kariyer görüşmeleri yapılıyor. Çocukların ve ailelerinin bilinçlendirilmesi amacıyla aile farkındalık seminerleri, aile-çocuk etkinlikleri ve dönem sonu sergileri düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Işık Gürsu Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title