Haberler

Ünlüler Baksı Müzesine hayran kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen geziyle aralarında Oktay Kaynarcalı'nın da bulunduğu 30 ünlü, Erzurum'dan Bayburt'a gelerek Doğu Karadeniz'de, Bayburt'un 45 km dışında Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepenin üzerinde yükselen Baksı Müzesini gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen geziyle aralarında Oktay Kaynarcalı'nın da bulunduğu 30 ünlü, Erzurum'dan Bayburt'a gelerek Doğu Karadeniz'de, Bayburt'un 45 km dışında Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepenin üzerinde yükselen Baksı Müzesini gezdi. Baksı Müzesine hayran kalan ünlüler sosyal medya hesaplarından bol bol story yaptı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen tarihi mekanlar gezisi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un önderliğinde gerçekleşti. Aralarında Oktay Kaynarca, Şule Zeybek, Onur Tan, Başak Dizdar, Nilgün Bodur gibi isimlerin de yer aldığı gezi ekibi Erzurum'un ardından kara yoluyla Bayburt'a geçti.

Bayburt'ta Baksı Müzesini gezip, inceleyen ünlüler, muhteşem bir yer olduğunu ifade ettiler.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, "Bizler Türkiye'nin tanıtımına katkımız olması ve farkındalık oluşturmak için buraya geldik. Bugünkü rotamız da Bayburt'taki Baksı Müzesi oldu. Anlatılanları dinlemek ve tarihi yerinde yaşamak insanları çok etkiliyor. Gezilmesi görülmesi ve tanıtılması gereken çok özel yerler var" dedi.

Baksı Müzesini ziyaret eden 30 kişilik ekip gün batımını izleyip, sosyal medya hesaplarından bol bol story yapıp Bayburt'un tanıtımına katkıda bulundular.

Baksı Müzesi

Baksı, mimari tasarımı, yapısı ve sosyal boyutuyla, içinde konumlandığı doğa ve coğrafyanın bir parçasıdır. Baksı'yı özgün bir müze kılan en önemli özelliklerinden biri de coğrafyasıyla kurduğu diyalog ve etkileşimlere açık yapılanmasıdır. Buna bağlı olarak, koleksiyonunda yer alan yapıtlar da kuşkusuz sadece Ana Bina ya da Depo-Müze'de seyirlik bir nesne olmanın ötesinde, o coğrafyada insanlar ve doğayla başka başka diyaloglara kapı açar, her yapıt konumlandığı ya da izlendiği açıyla beraber müze içinde başka, doğa içinde başka anlamlara bürünür. Kemal Tufan'ın Denizaltı; Tuğrul Selçuk'un Hayat Ağacı, Aloş'un Yılan'ı ya da Koray Ariş'in İki Başlı'sı gibi. Doğasıyla ilişkisi ve bu doğayı deneyimleyen yapıtlar, Baksı'nın 'açık yapı' anlayışına dayalı, sanatı hayatla özdeş tutan özgün ve çağdaş müze algısının parçası. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bayburt Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title