Haberler

Üniversiteliden Gasp İddiası: 3 Gözaltı

Güncelleme:

Üniversite öğrencisi Ali Barış Polat'ın, üç kişinin kendisini dövüp cep telefonunu zorla aldıkları iddiasıyla üç şüpheli gözaltına alındı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ali Barış Polat'ın, üç kişinin kendisini dövüp cep telefonunu zorla aldıkları iddiasında bulunmasının ardından üç şüpheli gözaltına alındı. Evlerinde Polat'a ait cep telefonu da ele geçirilen şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılması üzerine genç, dilekçe verip karara itiraz etti.

Olay, Milas İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Yonca Caddesi'nde geçen salı akşam saatlerinde meydana geldi. Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan ve bir yurtta kalan Ali Barış Polat, olay günü yurdun yakınındaki arkadaşlarının evine gitti. Dışarıya çıkıp uzun süre dönmeyen arkadaşlarını merak eden Polat, arkadaşlarına bakmak için sokağa çıktı. Bu sırada iddiaya göre, üç kişi Polat'ı dövüp başını beton zemine vurduktan sonra cep telefonunu gasp etti. Polat, olay yerine gelen ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına dikiş atılan ve 10 saat gözetim altında tutulan Polat, taburcu edildikten sonra polise gidip üç kişi hakkında şikayette bulundu. İstanbul'da bulunan ailesi de olayı öğrenince Milas'a geldi. Üniversiteli gencin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, bölgedeki Mobese kameralarının kayıtlarını inceledi ve O.Ş., O.Ö. ile E.Y.'yi gözaltına aldı.

CEP TELEFONU EVDE ÇIKTI

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada da Polat'a ait cep telefonu ele geçirildi. Polat tarafından teşhis edilen üç kişi, ifadelerinde Polat'ı aralarında husumet bulunan bir başka kişiye benzettiklerini, cep telefonunu da kaçarken düşürdüğünü zorla almadıklarını öne sürdü. Üç şüpheli, işlemlerinin ardından dün sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

KARARA İTİRAZ ETTİ

Polat, şikayetçi olduğu kişilerin serbest bırakılmasının ardından tehdit de aldığını iddia etti. Polat, "Olay günü ikisi bana saldırdı, üçüncü kişi de çevreye baktı. Cep telefonumu zorla aldılar. Evlerinde yapılan aramada cep telefonum bulundu ve içindeki her şeyi silmişler. Serbest bırakıldıktan sonra bana, 'Sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun? Bu iş böyle bitmez' diye haber gönderdiler. Ben burada bir öğrenciyim, devletten başka kimseye sığınamam. Yarın bu kişiler bana tekrar saldırırsa bunun hesabını kim verecek? Dilekçe yazdım ve Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdum. Serbest bırakılmalarına itiraz ettim" diye konuştu. - Muğla / Milas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi Muğla Üniversitesi Ali Barış Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title