Haberler

Uluslararası Şehir ve Medeniyet" Sempozyumu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Halkın kenti sahiplenmesi çok önmeli. Son dönem de bu bilinç sağlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Halkın kenti sahiplenmesi çok önmeli. Son dönem de bu bilinç sağlandı. Bu konu kentlerin sağlıklı gelişmesi anlamında büyük önem taşıyor." dedi.

Belediye Başkanı Çakır, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Şehir ve Medeniyet" dempozyumunda sunum yaptı.

AK Parti belediyeciliğin temelinde insan odaklı hizmet anlayışının yattığını anlatan Çakır, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Çakır, medeniyet, insan ve şehrin birbirini tamamladığını aktararak, şehirlerin geçmişte o topraklarda yaşayan insanların dinini, kültürünü yansıttığını ifade etti.

Şehirleşmede sıkıntıların olduğunu belirten Belediye Başkanı Çakır, şöyle devam etti:

"Şehre gelen göçü bir dönem iyi karşılayamadık. 1970'lerde şehirde yaşayan kısım yüzde 30'du kırsalda ise yüzde 70'ler seviyesindeydi. Bu süreçte ciddi bir kırsaldan şehir merkezine akış başladı. Bu akışlar, yerel yönetimlerin hazır olmaması, çok çabuk iktidarın değişmesi, yerel siyasete aşırı etkisi dolayısıyla her ilde yoğun bir çarpık yapılaşma oldu. Bu göç sırasında maalesef şehirler yeterli altyapı ve imar çalışmalarını yapamadı. Bunlar olduktan sonra tekrar kazandırmak son derece zor. Son 10-15 yılda ciddi bir dönüşüm yaşandı. Son yıllarda çarpık yapılaşma bir tarafa bırakıldı. Halkın kenti sahiplenmesi çok önemeli. Son dönem de bu bilinç sağlandı. Bu konu kentlerin sağlıklı gelişmesi anlamında büyük önem taşıyor."

Çakır, daha sonra kentte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çakır Yeşilyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title