Haberler

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi Hizmete Açılıyor

Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi Radar mevkinde yapımı devam eden, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi’nin (UDEM) inşaat çalışmaları tamamlandı.

Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi Radar mevkinde yapımı devam eden, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin (UDEM) inşaat çalışmaları tamamlandı.

UDEM çalışmalarına, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Reis Deniz, UDEM Daire Başkanı Fazlı Çoban ve beraberlerindeki heyet ile birlikte incelemelerde bulundu. Üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizin denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacak "Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi" Türkiye'nin ilk denizcilik merkezi olacak.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Biz taşın altına elimizi sokmasaydık buralar konut alanı olup,satılacaktı. Biz buraya bu devlet yatırımının gelmesinin mücadelesini verdik ve şimdi emeklerimizin karşılığını görüyoruz. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Uyan, Marmaraereğlisi'nin Marmara denizinde ki en yoğun deniz trafiğinin yaşandığı bölgede bulunduğunu belirterek, deniz trafiği ve kıyılarımızda bulunan petrol, kimyasal madde ve doğalgaz depolama alanları da gözönünde bulundurulduğunda bölgenin oldukça yüksek bir kirlilik riski ile karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

Hizmete girecek olan UDEM projesi ile büyük çaplı kaza ve afetler sonucu denizde meydana gelecek olan petrol ve kimyasal madde kirliliklerine daha etkin müdahale edileceğini belirtirken, Merkezin kirliliğe müdahalenin yanı sıra deniz emniyeti, ulusal izleme ve tahmin sistemleri gibi konularda da çalışmalar yürüteceğinin altını çizdi.

Heyet birlikte tesis hakkında hazırlanan görsel sunumu izledikten sonra tesisi gezdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Uyan Fazlı Çoban Hızır Reis Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title