Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Eski Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko serbest bırakıldı.

Ukrayna'da, tutuklu bulunan eski Başbakan Yulya Timoşenko'nun serbest bırakıldığı ve tedavi gördüğü hastaneden ayrıldığı bildirildi.

Yulia Timoşenko'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "rejimin yasadışı olarak hakkında mahkumiyet kararı çıkardığı Timoşenko'nun, özgürlüğüne kavuştuğu ve tedavi gördüğü hastaneden ayrıldığı" ifade edildi.

Yerel bir televizyon kanalı da Timoşenko'nun, avukatı Andrey Kojemyakin ve Sergey Vlasenko ile Kharkiv'de tedavi gördüğü hastaneden ayrıldığını, hastane önünde bekleyen 200 kadar yandaşının "Yulia" diye alkışladığını duyurdu.

Aracın camlarını indirerek, kendisini karşılamak için çıkan taraftarlarını selamlayan Timoşenko, hastane çıkışında herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada yerel basın, Timoşenko'nun, protesto gösterilerinin yapıldığı meydana doğru hareket ettiğini yazdı.

Eski Başbakan Timoşenko, 2011 yılında Rusya ile doğalgaz anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili haksız kazanç elde ettiği suçlamasıyla hapse mahkum edilmişti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Yulia Timoşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title