Haberler

Tutuklu kalacak Kadir Şeker'e son sözleri sorulunca, mahkeme salonu pür dikkat kesildi

Güncelleme:

Konya'da bir parkta sevgilisini döven Özgür Duran'la girdiği arbedede Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker'in yargılandığı davaya bugün devam edildi. Mahkemede tutukluluk halinin sürmesi yönünde karar çıkan Şeker, son sözlerinin sorulması üzerine, "Üzüldüğüm için gittim. Arkamdan saldırdı. Boğazımı sıktı" ifadelerini kullandı. Şeker'in bu sözleri, mahkemede pür dikkat dinlendi.

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana gelen olayda, sevgilisi Özgür Duran tarafından şiddet gören Ayşe Dırla'yı kurtarmak istemiş, fakat bu sırada çıkan arbede sonucu Duran'ı bıçakla öldürmüştü. Olayın ardından tutuklanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Şeker'in yargılandığı dava bugün devam etti. Davada Şeker'in tutukluluğuna karar verilirken, daha önce 12,5 yıla indirilen cezası da 10 yıl 10 aya düşürüldü.

TAHLİYESİ TALEP EDİLDİ

Savcı son mütalaasında, daha önce verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesini ve sanık Kadir Şeker'in cezaevinde bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

"SUÇSUZ OLSUN, KENDİ ELLERİMLE KURTARACAĞIM"

Anne Mübeyyen Güner, yeniden söz alıp, tahliye talebine tepki gösterdi. Güner, "Burada bu çocuk suçsuz olsun. Kendi ellerimle kurtaracağım. Benim böyle bir devletim olamaz. Ödül gibi ceza aldı" dedi. Ardından konuşmasını devam ettirmesi üzerine salon dışına çıkartıldı.

SON SÖZLERİ SORULDU

Son sözü sorulan Kadir Şeker de, "Üzüldüğüm için gittim. Arkamdan saldırdı. Boğazımı sıktı. Ciğerlerimin acısını hissettim. Nefesim kesildi. Bıçağın sesinden korkar diye, bıçağımı çıkardım. Maktulün yaralandığını fark etmedim. Sadece sağ elimde acı hissettim. Kadının ağlamasını duymadım. Aleyhime ifadeler vermiş. Bir şey söylemek istemiyorum. Sadece yardım etmek istedim. Hayatını kaybettiğim için üzgünüm" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kadir şeker Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

İsmet Kayıt:

Eger bıçakla silahla gezen sucamegilli cebinde bıçağı cikarip birinin kabine sapliyorsa bu cinayettir.

225
189
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Şeker'in düştüğü durumlara düşmemek için kavga gördüğümde kenara çekilip izleyenlerden olurum..

307
53
yanıtYanıtla
Erol Ozkan:

Cebinde tırnak makası taşıyan arkadaşım var ama bıçak taşıyan hiç arkadaşım yok...

186
119
yanıtYanıtla
Lanİsmail:

Yahu döner bıçağıyla elma da mı soyamayacaktı?

yanıt0
yanıt0
Nuri Ay:

Yah bunlar hikaye, tesadufen ordan geciyormus yardim edeyim derken hic farketmeden cebinden cikardigi bicak adamin kalbine girmis. Yani ole i savunuyor degilim ama bunun altinda baska hikaye var, o kesin.

149
147
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

10 yıl 10 ay. Yarısı yatar. 5 yıl 5 ay. Son 1 yıl denetimli serbestlik. Kaldı 4 yıl 5 ay. Zaten 2 buçuk seneye yakındır cezaevinde. 2 senesi kaldı tahliyesine. Adam öldürmek bu kadar ucuz ülkemizde. O bıçağın yanında ne işi var adamın göğsüne nasıl sapladin.

109
168
yanıtYanıtla
mavii1989:

yazık olmuş gençliğinin tam baharında düşünün parkta yürüyorsunuz birisi kadına şiddet uyguluyor yardım ederseniz içeri gireceksiniz ne garip değilmi

129
53
yanıtYanıtla
abdullah :

ne kadar uzattınız be bu sosyal medyanın ajitasyonları da bitmiyor. cezasını alacak tabi ki de. her kavga edeni bıçaklayarak ayıralım o zaman ne güzel.

7
37
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Kadir, herkes yardım için adam öldürürürse bu devletin savcıları, polisleri ne yapacak ? Şahitler, adamın sana saldırmadığını ve sadece bayan arkadaşıyla tartıştıklarını söylüyorlar.Arkada acılılı bir anne ve aile bıraktın. Şimdi pişmanım diyorsun.

8
22
yanıtYanıtla
İsmail Karakuş:

bu çocuğun suçsuzluğuna millet inanmıyor. sonuçta cebinden bıçak çıkarıp bir adamı öldürmüş. lobiler ne kadar yırtınırtsa yırtınsın cezası cinayet. ağırlaştırılmış olamsa da müebbet olmalıydı.

1
16
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title