Haberler

Tuşba'da "3. Geleneksel Münazara Eşleşme Programı" Düzenlendi

Tuşba Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "3. Geleneksel Münazara Eşleşme Programı" düzenlendi.

Tuşba Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "3. Geleneksel Münazara Eşleşme Programı" düzenlendi.

İskele Öğretmenevi'nde gerçekleşen programda konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, düzenlenen münazaralarla öğrencilerin vakitlerini iyi değerlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Özgökçe, "Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda, konferanslarda ya da kendisine söz hakkı verilen bir yerde kişinin vaktini en iyi şekilde değerlendirmesi alışkanlığını kazanması münazaralarla oluşuyor. Bizler bunu kazandırmanın mimarıyız." diye konuştu.

İlçe Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, münazaralar konusunda profesyonelleştiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Okullarda zaman zaman münazara maçları yapılması gerekiyor. Hayat da zaten bir münazaradan ibaret. Teknik şartnamede bu yıl çok daha profesyonel çalışmalarımız olacak. Çok önemsenen bir çalışma olduğu için okullarımıza da çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suvat Parin de, "Münazara yarışmaları gençlerin konuşmasına imkan sağlaması açısından çok önemlidir. İlçedeki gençlerin ve oradaki sosyal hayatın kültürel sermayenin artırılması anlamına gelecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fevzi Özgökçe Tuşba Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title