Haberler

Türkiye Körler Vakfı Trabzon Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı!

Trabzon ve havalisinde görme engellilerin eğitim ve rehabilitasyonu için yürüttüğü çalışmalarını artık daha büyük ve modern donanımlı merkezde yapmaya devam edecek.

Asgari seksen görme engelliye eğitim imkanı sağlayacak olan merkezin açılış töreninde ,Ankara'dan katılan Körler Vakfı Genel Başkanı Erol Aydın ile yönetimi , Trabzon'un önde gelen STK temsilcileri ve gönüllülerin yanı sıra Ankara,Adana,Samsun,Ordu ve Giresun'dan gelen lions kulüp temsilcileri merkezin açılışına katıldı.

118-U Lions Yönetim çevresi Genel Yönetmeni Adnan Babür Gündüz yaptığı açılış konuşmasında; Trabzon ve çevre illerde üçbinbeşyüz civarında okul öncesi yaşta görme engelli çocuk bulunduğunu ve bu çocukların eğitime erişim imkanlarının yok denecek kadar sınırlı olmasının merkezin kurulmasında büyük rol oynadığını,bölgede açılan ilk ve tek görme engelliler eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak yapılan işin önemine dikkat çekti.

Trabzon Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da Türkiye Körler Vakfı Trabzon Şubesi'nin kuruluşundan bu yana çok önemli farkındalık yaratıcı hizmetler ve projelerin yanı sıra görme engelli öğrencilere sağladığı eğitim bursları ile takdir topladığına vurgu yaparak merkeze olan desteklerinin süreceğini bildirdi.

Vakıf şube başkanı Seçkin Erdemli, açılan merkezin tamamen gönüllülerin ve lions kulüplerinin destekleri ile yapıldığını,esas işin yeni başladığını belirterek "Biz sadece küçük bir başlangıç yaptık,inşallah bütün şehirlerimizde bu kurumlar çoğalır " diyerek herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erol Aydın Türkiye Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title