Haberler

Türk Konseyi Üyeleri, Eskişehir'de

Kente gelen Türk Konseyi üyeleri, Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret etti AÜ Rektör Yardımcısı Suvacı, "Anadolu Üniversitesinin vizyonu, yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak"...

Eskişehir'de düzenlenen "8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi" kapsamında kente gelen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üyeleri Anadolu Üniversitesi'ni (AÜ) ziyaret etti.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı ve konsey organlarından Aksakallar Konseyi Başkanı Azerbaycan Milletvekili Fattah Heydarov'un da aralarında bulunduğu heyet, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı ile görüştü. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Suvacı, üniversitenin örgün öğretim sistemi hakkında sunum yaptı.

Açıköğretim Fakültesi ile ilgili bilgi veren Suvacı, "Anadolu Üniversitesinin vizyonu, yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak" dedi.

Örgün eğitimde faaliyetlerin, 16 fakültenin 13'ü ile yürütüldüğünü ifade eden Suvacı, şöyle konuştu:

"Diğer üç fakülte ise uzaktan eğitim veren açıköğretim fakültesi, iktisat fakültesi ve işletme fakültesidir. Üniversitemiz 3 yüksek okul, 4 meslek yüksek okulu ve 9 enstitüden oluşuyor. 41 araştırma merkezi ve birim, 49 tane de öğrenci kulübümüz var. Yılda yaklaşık 2 bin 500 tane seminer ve toplantı gibi etkinlikler yapıyoruz. Çok faal ve dinamik bir üniversiteyiz."

Heydarov ise Anadolu Üniversitesi'nde okuyan Azeri öğrenciler hakkında bilgi alarak, şunları kaydetti:

"Bizim insanımız, genel itibariyle sıcakkanlı bir yapıya sahiptir. Azeri öğrencilerin mevcut bir dil problemleri de olmadığı için Türkiye'ye ve Eskişehir'e çok çabuk alışıp, buradaki öğrenci kardeşleriyle kaynaşacaklardır."

Daha sonra heyet, AÜ Haydar Aliyev Araştırma ve Bilgi Merkezi'ni gezdi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Üniversitesi Halil Akıncı Azerbaycan Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title