Haberler

'Türk Demokrasisi Büyük Bir Ayıpla Karşı Karşıya'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, 'Türkiye Demokrasisi, Bugün Eriştiği Olgunluk Düzeyine, Derinlik ve Saygınlığa Asla Yakışmayan Büyük Bir Ayıpla Karşı Karşıya Bırakılmıştır' Şeklinde Konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle açtığı davayı değerlendirerek, ''Türkiye demokrasisi, bugün eriştiği olgunluk düzeyine, derinlik ve saygınlığa asla yakışmayan büyük bir ayıpla karşı karşıya bırakılmıştır'' dedi.

Fırat, parti genel merkezinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ile birlikte kapatma davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fırat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı kapatma başvurusunun ''hedefinin AK Parti değil, Türk demokrasisi ve millet iradesi olduğunu'' ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu girişimle, demokrasimiz ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hale getirilmiştir. Anayasamıza göre millet adına yetki kullanan yargı kurumu, bizzat millet iradesinin karşısına çıkarılmak istenmiştir. Türkiye'ye demokrasimizin bütün kazanımlarına, milletimizin iradesine ve yüksek menfaatlerine, huzur ve istikrarımıza, dünyadaki itibarımıza yapılacak en büyük haksızlık budur.

Şunu açıkça belirtmek isteriz ki; Türkiye'yi düşünmek sadece AK Parti'nin görevi değildir, bütün kişi ve kurumlar ülke ve millet menfaatleri konusunda sorumluluk duygusuyla hareket etmelidir. Türkiye'nin demokratik görünümünü, ekonomik dengelerini, güven ve istikrar ortamını bozanlar tarih ve millet önünde bunun vebalini de taşıyacaklarını bilmelidirler. Taşıdığımız iktidar sorumluluğunun da gereği olarak bugün aklıselimi muhafaza etmek, huzur ve istikrarımızı korumak, milletimizi sağduyu ve sükunete davet etmek yine bize düşmektedir.''

Millete tam bir kararlılıkla seslendiklerini belirten Fırat, ''içeride ve dışarıda hayati meselelerle uğraşılan hassas bir dönemde siyaseti zaafa uğratmanın, siyasi istikrarı bozmanın millete neler kaybettireceğini herkesin iyi hesap etmesi gerektiğini'' söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title