Haberler

Turizm ve Medya Sektöründe Zirve

Turizm, Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği'nin (Turçev) Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Desteğiyle Düzenlediği "Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması" Antalya'da Yapıldı.

Turizm, Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği’nin (TURÇEV) Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlediği “Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması” Antalya’da yapıldı.

TURİZM Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği(TURÇEV) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sahipliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlendiği, 52 ülkeden gazetecilerin katıldığı “Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması” 19-21 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın verdiği resepsiyona, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı TUI Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner, TRT Turizm yayınları/kanalı koordinatörü Hudai Yılmazkan ve Türkiye Otelciler Federasyonu İkinci Başkanı Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın’ın da aralarında bulunduğu turizm ve medyadan çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmin Türkiye için ne kadar hayati bir yer tuttuğunu ve bu noktada Antalya’nın da ne kadar önemli bir yerde olduğunu belirtti.

Güneşin arkasındaki Türkiye

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla “Güneşin ve denizin arkasındaki turizm ülkesi: Türkiye” konulu panel yapıldı. Panelde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya’yı deniz ve günesin olanaklarından çok daha ötesine taşıyarak, kültür, sağlık, eğitim, spor turizmiyle, daha varlıklı bir turist kitlesini, yılın 12 ayı Antalya’ya taşımak istediklerini söyledi.

Turizm sektörünün medyadan beklentileri ile medyanın sektörle olan ilişkisinin değerlendirildiği panelde daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, TRT Turizm Yayınları Genel Koordinatörü Hudai Yılmazkan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek birer sunum yaptılar.

Atölye çalışmaları

Buluşma kapsamında, İspanya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Samuel Martın Barbero, Arap Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sateh Nourreddıne, Avrupa Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıç ve çok sayıda ulusal ve uluslar arası medya kuruluşu temsilcisi panel ve atölye çalışmalarına katılarak görüşlerini belirttiler.

Daha sonra Antalya’yı gezme olanağı da bulan yabancı gazeteciler, kentin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek sempozyumun gerek Türkiye’nin tanıtımı gerekse de dünyanın değişik ülkelerinde görev yapan turizm ve çevre gazetecilerinin kendi aralarındaki ilişkileri geliştirmeleri açısından son derece yararlı olduğunu belirttiler.

Selanik’te foto safari

Toplantılar süresince TURCEV’in başta Hırvatistan ve Yunanistan olmak üzere değişik ülke gazetecilik örgütleri temsilcileri gerçekleştirdiği ikili toplantılarda Türk gazetecilerin de bu ülkelere davet edilmesi yönünde kararlar alındı. Hırvatistan’da Türk gazeteciler için bir foto safari düzenlenmesi ve Selanik’te düzenlenecek Avrupa Turizm Konferansı’na Türkiye’nin onur konuğu olarak katılması kararlaştırıldı.

Karadeniz’i koruyacak protokol Akdeniz’de imzalandı.

’Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması”nda Ordu Belediyesi, TURÇEV ile Rus Seyehat ve Turizm Gazeteciler Derneği Karadeniz için Turizm ve Çevre Protokolü imzaladı. Protokol Karadeniz’de çevre ve turizm değerlerinin korunmasını, karşılıklı işbirliğini ve çevre bilinci oluşturulmasını hedefliyor.

Ordu’da Karadeniz buluşması

Doğa ile barışık ve doğayla iç içe turizmin önemine değinen Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Protokol töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Evet Karadeniz’de muhteşem yaylalarımız, mükemmel ormanlarımız var. Tarihsel mirasımız çok zengin. Ama en büyük zenginliğimiz denizimiz, kilometrelerce uzanan ipeksi kumsalımız.

Ordu olarak bütün bu zenginliklerimizin farkındayız. Ancak bunların kirlendiğinin de bilincindeyiz. Bu kirliliğin sorumlusu bütün Karadeniz ülkeleri. Bu protokolle biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için adım atmış oluyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title