Haberler

Turgut Özakman Vefat Etti

Yazar, Bürokrat ve Avukat Turgut Özakman tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yazar, Bürokrat ve Avukat Turgut Özakman tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Güven Hastanesi'nden Özakman'ın vefatına ilişkin yapılan açıklamada, 14 Eylül tarihinden itibaren tedavi gören Özakman'ın koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği sebebiyle bugün saat 11.40'ta vefat ettiği bildirildi. Aterosklerotik kalp tanısı ile hastaneye yatan Özakman'a uygulanan tıbbi tedavi ve girişimlere cevap alınamadığı belirtilen açıklamada, koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği sebebi ile vefat ettiği belirtildi. 1 Eylül 1930 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Özakman'ın Kurtuluş Savaşı'nın anlattığı "Şu Çılgın Türkler" adlı belgesel-romanı haftalarca en çok satanlar listelerinin ilk sırasında yer almıştı.

-50 YILLIK ARAŞTIRMA-

Özakman, 1 Eylül 1930 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Özakman, Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü'ne devam ettikten sonra Devlet Tiyatrosu'na dramaturg olarak girdi. TRT'de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Tiyatrolarında Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983 - 1987 yılları arasında Genel Müdürlüğü yapan Özakman, 28 Eylül 1998'de, üstün hizmetleri nedeniyle Anadolu Üniversitesi, 2006 yılında Ege Üniversitesi ve 2007 yılında Ankara Üniversitesi tarafından 'fahri doktor' unvanı verildi. Sayısız eserlere imza atan Özakman, özellikle "Şu Çılgın Türkler" kitabı ile haftalarca kitap listelerinde birinci sırada kaldı. 2005 yılında piyasaya sürülen, 50 yıla yakın bir sürenin emeği olan ve Kurtuluş Savaşı'nı romansı bir dille anlatan Şu Çılgın Türkler adlı belgesel-romanı, cumhuriyet tarihinin en çok satan kitapları arasına girdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Turgut Özakman Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title