Haberler

Tunus'ta Hükümet Krizi

"Teknokrat hükümetin kurulması, seçilmiş kurumların meşruiyetine indirilen bir darbe olur" dedi.

Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi,

"Teknokrat hükümetin kurulması, seçilmiş kurumların meşruiyetine indirilen bir darbe olur" dedi.

Gannuşi, başkent Tunus'ta Nahda Hareketi'nin düzenlediği "ulusal birlik için milyonluk gösteri"de Tunuslulara seslendi.

Başbakan Hammadi Cibali'nin "teknokrat hükümeti" önerisine karşı olduklarını vurgulayan Gannuşi, "Teknokrat hükümeti kurulması, seçilmiş kurumların meşruiyetine indirilmiş bir darbedir" değerlendirmesinde bulundu.

Nahda'yı 'ülkenin omurgası' olarak niteleyen Gannuşi, Nahda'nın devrimin hedeflerini gerçekleştirmek ve insan haklarını güvence altına almak için çalıştığına dikkati çekerek, 'ulusal birlik' çağrısında bulundu.

Yabancı müdahaleye karşı olduklarını vurgulayan Gannuşi, "Tüm dünya Tunus devrimini ve kurulan meşru hükümeti destekliyor. Nahda'yı bölüp parçalamak, ya da hile ve güç yolu ile yönetimden uzaklaştırmak isteyenler, ülkenin güvenliğini tehlikeye atmış ve kanunlara aykırı davranmış olur" dedi.

Gannuşi, partinin ülkede toplumsal ve siyasal bir ağırlığının olduğunu belirterek, Tunus halkının partiye olan güvenini gelecek seçimlerde sandıkta göstereceğini söyledi.

Muhabir: Rıza Temtem / Zeynep Tüfekçi / Ali Semerci

Yayıncı: Erdem Gültekin - TUNUS

Kaynak: AA / Güncel

Raşid Gannuşi Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title