Haberler

Tunceli Belediyesine Görevlendirme

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Olgun Öner görevine başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Olgun Öner görevine başladı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur ve Emniyet Müdürü Doğu Ateş, belediye binasına gelerek görevine başlayan Öner'i makamında ziyaret ederek başarılar dileğinde bulundu.

Vali Kaymak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli Belediyesi ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma sonucunda Belediye Başkanı (Mehmet Ali Bul) ve sözde eş başkanının da aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklandığını anımsattı.

Şahısların terör örgütü PKK'ya üye olmak ve yardım etmek iddiasıyla tutuklandığını belirten Kaymak, "Bu bir adli karardır. Burada biz valilik olarak, hükümetimiz olarak amacımız halkımıza hizmet etmektir. Bunlar tutuklanınca yasa gereği İçişleri Bakanımız, Vali Yardımcımız Olgun Öner beyi buraya belediye başkan vekili olarak atadı. Kayyım tabiri de yok, belediye başkan vekili olarak atadı ve arkadaşımızı bugün buraya getirdik. Kendisine başarılar diliyorum. Biz valilik olarak sürekli yanında olacağız. Daha önce belediye ile hizmetlerde ayrılıklar da oluyordu ama şimdi tüm valilik imkanları halkımızın hizmetinde olacak. Arkadaşımız proje hazırlayacak ve sistemi çalıştırmaya çalışacağız. Burada belediyenin amacı halka hizmettir, halka hizmetleri götürmektir ama biz bugüne kadar bu hizmetlerin yeteri kadar verildiğini düşünmüyoruz. Bu çerçevede bizler burada halka zulüm etmek için değil, hizmet için geldik. Bu geçici bir durumdur." diye konuştu.

Kaymak, uygulamanın kalıcı olmadığını vurguladı.

Şuan ülkenin olağanüstü hal ile yönetildiğini ve bunun da kalıcı bir şey olmadığını dile getiren Kaymak, şöyle konuştu:

"Düzen oturuncaya kadar, bu terör örgütünün Tunceli halkı üzerindeki baskısı kalkıncaya kadar bu devam edecek. Kendisi bu halk için mücadele yaptığını söyleyen örgütün halka yaptıkları ortada. O manada biz valilik olarak, askeri birliklerimiz olarak terör örgütleriyle mücadelemiz devam ederken, halkımız üzerindeki baskıyı kaldırmaya çalışacağız. Tunceli halkını terör örgütünün esaretinden kurtarmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede hizmetler de kısıtlandı. İnşallah bundan sonra valiliğin tüm kurumları ve belediyemiz hizmetleri ile halka hizmet etmeye çalışacak. Ben bu görevlendirmenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşımıza başarılar diliyorum."

Belediye hizmet binasına gelirken karşılaştıkları protestolara da değinen Vali Kaymak, şöyle devam etti:

"Buraya gelirken bazı kişiler protesto eyleminde bulundu, bunlar da demokratik haklarıdır ancak bilsinler ki biz buraya hizmet için geldik. Burada bir onların bahsettiği şekilde gayri kanuni bir durum yoktur. Yasalar çerçevesinde yapılan bir işlem var. Adliyenin tutuklaması sonucu, boşluk oluşmaması gereği İçişleri Bakanımız yetkisini kullanarak görevlendirme yapmıştır. Bu çerçevede de arkadaşımız görevine başladı. Bizler burada sürekli halkın sorunlarını çözen, hizmet üreten bir anlayışla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. O yönüyle Tunceli halkından destek bekliyoruz. Bunlar Tunceli halkı içindir. Devletin bu makamlara ihtiyacı yok, arkadaşımızın da buna ihtiyacı yok. Biz de burada Tunceli halkının dertlerini çözmek ve burada hayatını kolaylaştırmak için buralarda oturacağız ve hizmet edeceğiz. Buraları işgal etmek için değil, hizmet için kullanacağız. Onların bahsettiği gibi bizler işgalci değil, buralara hizmet için gelen hizmetkarlarız, halkımız bunun faydasını yakında görecek. Bunun için halkımız lütfen bu provokatörlere kanmasın, lütfen halkımız bu yönetime destek olsun."

Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Olgun Öner de bugün itibariyle İçişleri Bakanının onayıyla Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini belirtti.

3 yıldır Tunceli'de görev yaptığını ve kenti tanıdığını ifade eden Öner, "Tunceli'nin eksikliklerini ve ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu nedenle İçişleri Bakanlığımız bizleri bu göreve tevdi ettiler. Bu gayri yasal bir atama değil. Kanuni ve yasal bir süreç sonucunda tutuklanan belediye başkanı ve beraberindekilerle birlikte devam eden bir idari sürecin devamı. Belediye yasasından kaynaklı bir atama, gayri yasal hiç bir yönü yok. Önemli olan bunun nasıl olduğunu sorgulamaktansa, bundan sonra önümüze bakabilmek." dedi.

Öner, Tunceli'ye hizmet için çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Tunceli'ye hizmet etmek için bu makamda olduğunu belirten Öner, şunları kaydetti:

"Tunceli halkı hizmetin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Bu vesileyle önemli olan hizmet etmektir. Bunun kim tarafından nasıl yapıldığı bence çok önemli değil ve Tunceli halkımız da bunu biliyor. Bunun mağduriyetini de yıllardır yaşadıklarını bizler yakinen biliyoruz. Temennimiz burada güzel hizmetler, projeler yapabilmek, Tunceli'nin belediyecilik anlamında önünü açabilmek. İnşallah bizler Bakanlığımızın onayıyla, sayın valimizin de çok büyük destekleriyle bu süreci başarılı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Bizim kimsenin aşıyla, işiyle, ekmeğiyle herhangi bir sorunumuz yok. Kimseyi de işinden etmek, aşından etmek gibi bir gayeyle de kesinlikle gelmedik. Hizmet etmek isteyen herkesle biz beraber olacağız, birlik içerisinde olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İçişleri Bakanlığı Olgun Öner Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title