Haberler

TÜMSİAD Şanlıurfa'da Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı Düzenledi

Güncelleme:

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından organize edilen Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, gerek katılımcılar, gerekse halk tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Şanlıurfa'da fuar alanı olmaması nedeniyle bir süre önce yıkılan 11 Nisan Stadyumu alanında gerçekleştirilen fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Belediye Başkan Yardımcıları M. Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, TÜMSİAD Şube Başkanı M. Sadık Sade, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı Dr. Süleyman Gök ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarda açılış konuşması yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade "Yaklaşık 1 yıl önce Şanlıurfa'nın sektörel fuarlar anlamında eksikliğini görerek çıktığımız yolu mutlu bir finalle taçlandırmanın gururunu bizimle birlikte paylaşan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her türlü imkânsızlığa rağmen ortaya çıkan tablo zor şartlar altında elde edilen başarının kıymetini daha da arttırmaktadır. TÜMSİAD için ihtisas fuarı demek sadece ekonomik bir faaliyet değil aynı zaman bir sosyal sorumluluk projesidir. Sadece sektörel bir buluşma değil insani ve sosyal bir paylaşma ve dayanışmadır. Bu açıdan bakıldığında yapılan organizasyonun kıymeti daha iyi anlaşılacaktır. Bizler fuar tanıtım sürecinde girdiğimiz her ortamda Şanlıurfa'nın kalıcı bir fuar yerine sahip olması gerektiğine dair kulis çalışmalarını yaptık. Şanlıurfa kalıcı bir fuar alanını hak etmektedir. Tüm endişeleri boşa çıkaran ve onur tablosu oluşturan başta katılımcılar olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunmak istiyorum. Start fuarcılığa da cesaret ve çalışmalarından dolayı kutluyorum." dedi.

Vali Celalettin Güvenç, yaptığı konuşmada, fuarda emeği geçenlere teşekkür etti. Bu fuarın gelecek açısından herkesi heyecanlandıran bir örnek olduğuna vurgu yapan Güvenç, "Daha da iyi olacak buna inanıyoruz. Çünkü çok ciddi bir potansiyelimiz var, çok ciddi bir azmimiz var, işin sırrına ermiş durumdayız. Devlet-Millet işbirliğiyle özel sektör eksenli çalışıyoruz, insan odaklı çalışıyoruz. Bunun da arakası gelecek Allah'ın izniyle" dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert konuşmasında "TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi ile Start FUARCILIK tarafından organize edilen bu fuar için her iki kuruma da teşekkürlerimi sunuyorum. Bu fuarın organize edilmesinden dolayı gerçekten mutlu oldum ve gurur duydum. TÜMSİAD Şanlıurfa Şubemiz bizi davet ettiklerinde bende birçok programımı bırakıp buraya geldim. İstanbul Ticaret Odası seçimleri yapılmışken ve İstanbul'da daha çok heyecanlı bir atmosfer varken ben buraya gelmek istedim. Şanlıurfa'nın yanında, Şanlıurfalı kardeşlerimizin yanında olmak istedim" dedi.

Sert konuşmasının devamında "Dünya genelinde 31 bin fuar organizasyonu gerçekleşiyor. Bu fuar organizasyonlarının çok önemli bir kısmını Çin, Almanya, ABD, İtalyanlar ve Ruslar gerçekleştiriyor. Bu rakam ise Türkiye'de sadece 410 civarında kalıyor. Türkiye'de yapılan fuarların 390 tanesi ihtisas fuarı iken diğer fuarlar genel ticaret fuarları olarak karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde yapılan fuarlarda Türkiye'nin aldığı pay %1 oranına tekabül etmektedir. 2023 hedefi 500 milyar dolar ihracat olan bir Türkiye'nin bu hedefe ulaşabilmesi için bu tür organizasyonların daha çok yapılması gerekmektedir" dedi.

Fuar alanını gezen ve incelemelerde bulunan Dr. Hasan Sert, fuarın ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç' i makamında ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalettin Güvenç Hasan Sert Şanlıurfa Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title