Haberler

Tramvay Gazetesi, Günlük 15 Bin Baskı Yapılıp Ücretsiz Dağıtılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Samulaş tarafından çıkarılan Tramvay gazetesi, 15 bin adet baskı yapılıp ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Samulaş tarafından çıkarılan Tramvay gazetesi, 15 bin adet baskı yapılıp ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılıyor.

Samulaş tarafından 13 Şubat 2014 tarihinde yayımlanmaya başlanan Tramvay gazetesi, vatandaşların ilgisini çekiyor. Tabldot boyunda ve 8 sayfadan oluşan Tramvay gazetesi, 21 tramvay istasyonunda ücretsiz olarak her sabah stantlardaki yerini alırken, Samulaş'a ait teleferik, ring ve express otobüslerinde ücretsiz olarak yolculara dağıtılıyor. Hareket saatleri, yolculuk bilgileri, kentle ilgili aktüel haberleri, kültür sanat haberleri, kentteki güncel hayat, belediyecilik hizmetleri ile spor konusunda yolcuları bilgilendirmeyi sağlamak amaçlı çıkarılan Tramvay gazetesi, vatandaşlar tarafından her gün okunan ve takip edilen gazeteler arasında yer alıyor.

Tramvay gazetesi hakkında bilgi veren Samulaş Genel Müdürü Akın Üner, "Bizim yaptığımız işin tabiatı gereği insanla içice olmamız gerekiyor. Yaptığımız hizmetin bilgilerini de halka sunmamız gerekiyor. Ulaşımla ilgili hizmet veriyorsanız işte araçların hareket saatleri, fiyat politikaları, tramvayda ve duraklarda yolculuk kuralları ilgili güncel haberler aslında bizim önemli bir maliyetimizi oluşturuyordu. Bunları insanlara duyurabilmek için çok da etkili olamayabiliyorduk. Yaptığımız broşür gibi masraflara karşın bunun yerine doğrudan gazeteyi çıkarmayı daha efektif bulduk. Kendi hareket saatlerimiz, yolculuk bilgilerimiz, kurallarımız gibi konularda yolcularımızı bilgilendirmek, bir taraftan da yolcularımıza seyahatleri sırasında hoşça vakitlerini sağlamak, kentle ilgili aktüel haberleri, kültür sanat haberleri, kentteki güncel hayat, belediyecilik hizmetleri, spor haberlerini sunmak için bunu yöntem olarak düşündük" dedi.

Tramvay gazetesini uzun soluklu uzun vadeli bir hizmet olarak düşündüklerini ifade eden Akın Üner, "Eğer yolcularımız tarafından da beğenilir ise uzun yıllar bu hizmeti devam ettirmek niyetindeyiz. Bu gazete günlük olarak 15 bin adet basılıyor. Biz 75 bin civarında günlük yolcu ile hizmet kuruluşuyuz. Bunun önemli bir bölümü git gel yolcusudur. Öyle olunca bizim günlük 30-35 bin kişilik bir insan trafiğimiz var diyebiliriz. 15 bin basılan Tramvay gazetesi tramvay istasyonlarında, teleferikte, bizim otoparkımızda, Samulaş'a ait ring ve express otobüslerimizde biz bunları ücretsiz olarak yolcumuza dağıtıyoruz. Tabldot boy 8 sayfa öyle çok kalın bir dergi formatında değil, herhangi bir gazete gibi 20 sayfalık büyük boy gazetede değil" diye konuştu.

Yolculuk süresince okunan ve çabucak tüketilen Tramvay gazetesinin çevre kirliliğine yol açmaması için gerekli tedbirleri de aldıklarını söyleyen Üner, "Yolcularımıza da özellikle teşekkür ediyorum, duyarlı davranıyorlar geri dönüşüm kutularımız var istasyonlarımızda onlara atıyorlar. Bunların geri dönüşümlerini sağlayıp gazete kağıtlarını daha sonra geri dönüşüm şirketlerine vererek çevre kirliğine karşı da önlem almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akın Üner Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title