Haberler

Timoşenko'nun tedavisi Berlin'deki Charite Hastanesi'nde sürüyor -

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun Berlin'deki Charite Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü, kronik sırt ağrıları nedeniyle ameliyata alınıp alınmayacağının pazartesi günü netlik kazanacağı bildirildi.

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun Berlin'deki Charite Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü, kronik sırt ağrıları nedeniyle ameliyata alınıp alınmayacağının pazartesi günü netlik kazanacağı bildirildi.

Charite Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Karl Max Einhaeupl, düzenlediği basın toplantısında, cuma akşamı hastanelerine yatan Yulia Timoşenko'nun sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Charite Hastanesi doktorlarının, Timoşenko'yu, 2012 yılında Ukrayna'da cezaevinde olduğu dönemde de ziyaret edip, tedavisine yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Einhaeupl, "Şu anda doktorlarımızın tetkikleri sürüyor. Bir ameliyat önerip önermeyeceğimiz büyük ihtimalle pazartesi günü belli olacak" dedi.

Timoşenko'nun şiddetli ağrılarının sürdüğünü, kendisine ağrı kesici ilaçlar verildiğini belirten Einhaeupl, fizik tedavi ve rehabilitasyona ne şekilde devam edileceğinin şu anda belirsiz olduğunu ancak hastanın en az bir hafta süreyle Charite Hastanesi'nde yatacağını bildirdi. Prof. Dr. Einhaeupl, 53 yaşındaki Timoşenko'nun, yeniden sağlığına kavuşması ve tekerlekli yürütece ihtiyaç duymadan yürüyebilmesi konusunda iyimser olduklarını vurguladı.

- "VIP değil, normal odada kalıyor"

Gazetecilerin soruları üzerine "Hastanemizde VIP bölümü yok. Timoşenko da diğer hastalarımız gibi normal bir odada kalıyor. Kendisine kızı eşlik ediyor" diyen Einhaeupl, Timoşenko'yu medyanın ilgisinden korumak için yattığı bölümü gizli tuttuklarını aktardı. Einhaeupl, eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı bilgisini de verirken, gazetecilerin sorularına karşılık olarak, "Tedavi giderleri Timoşenko'nun kendisi tarafından karşılanmaktadır" diye konuştu.

Muhalif liderlerden Timoşenko, Ukrayna Parlamentosu'nun kararıyla 22 Şubat'ta serbest bırakılmıştı. Timoşenko, cezaevinde bulunduğu dönemde can güvenliği endişesiyle Ukrayna makamlarının görevlendirdiği doktorlar tarafından tedavi edilmeyi ve burada ameliyat olmayı reddetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yulia Timoşenko Ukrayna Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title