Haberler

Tika'dan Kenya'daki Kız Ortaokuluna Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kenya’da 500 öğrencisi bulunan bir kız meslek okuluna ekipman desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kenya'da 500 öğrencisi bulunan bir kız meslek okuluna ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA, Kenya'nın Kamukunji Bölgesinde yer alan ve maddi imkanı olmayan ailelerin kız çocuklarına yatılı okuma imkanı sağlayan 'Our Lady of Mercy Girls Secondary School' adlı devlet okuluna teknik ekipman desteğinde bulundu. Ekipmanların teslim törenine, Türkiye'nin Kenya Büyükelçisi Deniz Eke, Eğitim Bakanlığından yetkililer, okul idarecileri, öğrenci velileri, öğrenciler ve TİKA yetkilileri katıldı.

Birçok yoksul öğrencinin öğrenim gördüğü kız okulunda, geçen yılki ev idaresi derslerinde ve sınavlarında, ekipmanları kendi evlerinden getirmek zorunda kaldıklarını anlatan okulun ev idaresi öğretmenlerinden Evangeline Mashira, Türkiye'nin cömert desteği için teşekkür etti. Törende ayrıca öğrencilerin hazırladığı gösteri de ilgiyle izlendi.

Törende konuşma yapan okul müdiresi Esther Angwenyi, kız öğrencilerin okula alışabilmeleri ve derslerini etkin bir biçimde çalışabilmeleri ve maddi durumları yeterli olmayan ailelere külfet olmamaları için ev idaresi ve fırın ekipmanlarının okulları için öneminden bahsetti. Angwenyi, söz konusu ekipmanların öğretmenler için uygulamalı öğretimi kolaylaştıracak olmasının yanı sıra öğrencilerin de dersleri daha kolay kavramasında çok mühim katkıları olacağının altını çizdi.

"TİKA tarafından verilen ekipmanlarla hayaller gerçeğe dönüştü"

Ayrıca, TİKA tarafından verilen ekipmanların, okulun kız öğrencilerinin mesleki becerilerinin geliştirilmesinde fayda sağlayacak olmasının ve bu becerilerin, okuldan mezun olduktan sonra da kendilerine yararlı olmasının hedeflendiğini belirten Angwenyi, okulun ev idaresi bölümlerinin yeterli ekipmandan yoksun olduğundan bahsetti ve TİKA tarafından verilen ekipmanlarla bir hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü söyleyerek Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Törende konuşma yapan Kenya Eğitim Bakanlığı yetkilileri de TİKA tarafından verilen ev idaresi ve fırın ekipmanları sayesinde söz konusu okulun, ülke genelindeki en iyi donanımlı ev idaresi bölümüne sahip tek okul haline geldiğini ifade ederek bu anlamlı destek için TİKA'ya minnettarlığını dile getirdi.

Türkiye'nin Kenya Büyükelçisi Deniz Eke ise TİKA tarafından verilen ev idaresi ve fırın ekipmanlarının yalnızca öğrencilerin okul notlarının iyileştirilmesine yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda birçok kariyer fırsatı için gerekli yaşam boyu becerileri kazandırarak onları geleceğe hazırlamayı amaçladığını da belirtti.

Kadınların hayat boyu öğretmen olduğunu ve gerekli donanıma sahip olduklarında dünyada çok fazla şeyi değiştirebileceklerini ifade eden Eke, TİKA'nın kadınlara yönelik bu tip anlamlı projelere imza atmasından da ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Girls Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title