Haberler

Erdoğan "Gereğini Yapın" Dedi, YÖK Aydınlarla İlgili Harekete Geçti

Güncelleme:

Erdoğan, bir grup akademisyenin teröre destek veren bildiriye çok sert tepki gösterdi. YÖK, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır" dedi.

Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenin, bir bildiri yayınlayarak devleti ve hükümeti 'Kürt katliamı' yapmakla' suçladığı bildiriye sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu devletin ekmeğini yiyip de, bu devlete düşmanlık eden herkes hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Ne okulda, ne adiyede, ne maliyede hiçbir kurumda, kamu çalışanı olamaz. Böyle bir duruma müsaade edemeyiz. Bu milletimin de hissiyatıdır. Kamu kurumlarını hassas olmaya davet ediyorum." dedi.

Erdoğan'ın sözlerine YÖK'ten jet yanıt geldi.

"HUKUK ÇERÇEVESİNDE GEREĞİ YAPILACAK"

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından, dün bir grup akademisyenin teröre destek veren bildirisinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı vurgulanarak, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız" açıklaması yapıldı.

"TÜM AKADEMİ CAMİASI ZAN ALTINDA KALDI"

AA muhabirinin, YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Yükseköğretim Genel Kurulu bir grup akademisyenin dün yaptıkları bildiriyi görüşmek üzere acilen toplandı. Toplantının ardından şu açıklama yapıldı:

"Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.

"TERÖRE DESTEK VEREN BU BİLDİRİ AKADEMİK ÖZGÜRLÜK İLE BAĞDAŞTIRILAMAZ"

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız."

BİLDİRİYE İMZA ATAN AKADEMİSYENLER

İstanbul'da Taksim'deki bir otelde ve Ankara'da ise Mülkiyeliler Birliği'nde okunan bildiriye imza atan akademisyenlerden bazıları şunlar:

Koray Çalışkan,
Baskın Oran,
İzzettin Önder,
Mesut Yeğen,
Ahmet İnsel,
Şebnem Korur Fincancı,
Ali Akay,
İbrahim Kaboğlu,
Yasemin İnceoğlu,
Nevin Yıldız Tahincioğlu,
Abbas Vali,
Ali Cevat Taşıran,
Ali Gökmen,
Begüm Özkaynak,
Betül Tambay,
Biray Kolluoğlu,
Büşra Ersanlı,
Ceren Sözeri,
Çağlar Güven,
Erol Katırcıoğlu,
Esra Özyürek,
Ferdan Ergut,
Gençay Gürsoy,
İrfan Açıkgöz,
Jale Yazıcı,
Levent Köker,
Melda Tunçay,
Nilüfer Göle,
Kuban Altınel ve
Kudret Çobanoğlu.

Kaynak: AA / Güncel

Yükseköğretim Genel Kurulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (20)

hehheMobil-ANDROID:

yallahhhhh aydinlar gidin kandilde kumdan kale yapsinlar hainlik diz boyu

0
0
yanıtYanıtla
Çiçek Abbas Mobil-ANDROID:

Tam bir diktatörlük, " gereğini yapın " emire bak ülke kan Revan içinde bunlarda kendini koruma derdinde

0
0
yanıtYanıtla
...Mobil-IOS:

Eh malesef kapramanı çok olduğu kadar hainide bol olan bir mulletiz,

0
0
yanıtYanıtla
erdenMobil-ANDROID:

selo denen kisi 50 milyon kisi akpli dir teror sizsiniz ve sizin gibilerdir ancak konusursunuz

0
0
yanıtYanıtla
FarkMobil-IOS:

Bu hainlere katıksız hapis cezası verilmeli unutmasınlar bu devlet hainleri barındırmaz er geç temizler

0
0
yanıtYanıtla
İŞTE HABERMobil-IOS:

Cb müsvettesi ne zurvalıyor yine

0
0
yanıtYanıtla
amerikanusMobil-ANDROID:

yökün kendi mahkemesinin!!! yetkileri anayasa mahkemesinde yok yürütmesi yargıdan üstün yasaları tbmmden üstün kanunları!!! anayasadan daha geçerli hukuk çerçevesine bak sen hele...

0
0
yanıtYanıtla
cokerMobil-ANDROID:

bunlarda terorist verin cezalarını

0
0
yanıtYanıtla
türkoğluMobil-ANDROID:

bunların hepsi hapse atılmalı, devlet işinden el çektirilmeliler.

0
0
yanıtYanıtla
kumpas Mobil-ANDROID:

Rüzgar değişsin başkanlık pazarlığı başlasın hepsi akil ilan edilir.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title