Haberler

Termal Tatili İçin Kıyasıya Yarış

Amasya'da bir günlük termal tatil için düzenlenen yarışmaya katılan vatandaşlar bardak bardak su içip, elma soydular.

Amasya'da bir günlük termal tatil için düzenlenen yarışmaya katılan vatandaşlar bardak bardak su içip, elma soydular.

Şehirde kutlanan 12-22 Haziran Uluslar arası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Hamamözü Kaymakamlığı ile Hamamözü Belediyesi'nin düzenlediği ilçe gecesinde su içme ve elma soyma yarışmasına katılanlar ödül olan bir günlük termal tatil için kıyasıya yarıştılar.

Su içme yarışmasını 2 dakikada 17 bardak su içen Zekai Pehlivan kazanırken, 14 bardak su içen bir kadın da sahneye kustu. Elma soyma yarışmasını ise 2 dakikada 9 elma soyan Serpil Aydoğan kazandı.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda yöreye özgü halk oyunlarının sahnelendiği etkinliği Amasya Valisi A. Celil Öz ile eşi Rukiye Öz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve eşi Hilal Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Metin Orbay, Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe ile Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, diğer yetkililer ve vatandaşlar izledi.

Hamamözü'ndeki termal tesis ve kaplıcalarda kaynağında 42 derecede suyun herhangi bir ısıtma ve soğutma işlemine tabi olmadığını belirten Kaymakam Güntepe, "Şifalı kaplıca suyumuzun tedavi edici özelliği üniversiteler tarafından verilen bilimsel raporlarla kanıtlanmıştır" dedi.

Güntepe, Amasya denilince akla gelen misket elmasının ana vatanının Hamamözü olduğunu iddia etti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Celil Öz Hamamözü Termal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title