Haberler

TBMM Genel Kurulu

Güncelleme:

TBMM Başkanvekili Yakut, "Manisa Soma'da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, ülkemizi yasa boğmuştur" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Manisa Soma'da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, ülkemizi yasa boğmuştur. Bundan dolayı sonsuz keder içindeyiz. Bütün milletimizi yasa boğan bu faciadan devlet ve millet olarak gerekli dersleri çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.

Genel Kurul'da yerlerinden söz alan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Akif Hamzaçebi, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı milletvekilleri, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi ve geçen hafta yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'na ilişkin üzüntülerini ve düşüncelerini aktardılar. 

Milletvekillerinin ardından söz alan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da "Manisa Soma'da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, ülkemizi yasa boğmuştur. Bundan dolayı sonsuz keder içindeyiz. Bütün milletimizi yasa boğan bu faciadan devlet ve millet olarak gerekli dersleri çıkaracağımıza inanıyorum. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu. 

 -"Mevlüt abi bugün Genel Kurul'da hakkında çok güzel sözler söylendi. Rahat uyu "

 Aslanoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Yakut, Aslanoğlu'nun mütevazı kişiliği ile milletin ve milletvekillerinin gönlünde taht kurmuş bir kişi olduğunu belirtti. Aslanoğlu'nun millete hizmetin halka ve hakka hizmet olduğunu benimsediğini kaydeden Yakut, Aslanoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına, TBMM'ye ve CHP Grubuna başsağlığı diledi. Yakut, "Mevlüt abi bugün Genel Kurul'da hakkında çok güzel sözler söylendi. Rahat uyu, ruhun şad olsun. Mekanın cennet olsun" dedi. 

Yakut, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır'a da annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı diledi. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kutlayan Yakut, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andığını söyledi. 

Kaynak: AA / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Ak Parti Soma Politika Güncel Haberler

title