Haberler

Tatlıses'e Tehdit Davasında 10 Yıla Kadar Hapis İstemi

Sanatçı İbrahim Tatlıses'i 13 yıl önce tehdit ederek para istediği iddia edilen Abdullah Uçmak Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'i 13 yıl önce tehdit ederek para istediği iddia edilen Abdullah Uçmak Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka suçtan hükümlü Abdullan Uçmak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemi ile bağlandı. Şikayetçi İbrahim Tatlıses duruşmaya katılmazken avukatı Hayati Şahin hazır bulundu.

YARGITAY'IN BOZMA KARARI OKUNDU

Mahkeme başkanı Sadık Özkan, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin bozma yönündeki kararı okudu. Duruşmada söz alan sanık Uçmak, "Benim Yargıtay bozma ilamına diyeceklerimden önce bozma ilamında belirtilen telefonun yüzüne kapanması konusunda telefon kayıtlarının çıkartılmasını istiyorum. Biz o zaman DGM savcılığında da telefon kayıtlarını çıkarttım. Yargıtay bunu görmemiş mi? Çalınmış mı? bunu soruyorum" dedi. Sanık avukatı da "Kararda ısrar edilmesini, bozma ilamına uyulmamasına karar verilmesin italep ediyoruz" diye konuştu.

MAHKEME BOZMA İLAMINA UYULMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, usul ve yasaya uygun bulunan Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin 3 Kasım 2015 tarihli bozma ilamına uyulmasına oy birliği ile karar verdi.

"İNDİRİM UYGULANMADAN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Şikayetçi İbrahim Tatlıses'in avukatı Hayati Şahin ise bozma ilamı yönünde karar verilmesini isteyerek

"Eylemin 'nitelikli yağma' suçunu oluşturması nedeniyle sanığın dosyaya yansıyan ve daha sonra müvekkile yönelik gerçekleştirdiği eylemlere göre de herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Dalkuş tarafından verilen mütalaa da olay şöyle anlatıldı: Abdullah Uçmak, İbrahim Tatlıses ile görüşme yapmak istedi. Uçmak, bu doğrultuda suç arkadaşları Ali Tekin, Mehmet Sebe ve Tamer Bilim ile belli bir kurgu dahilinde hareket ederek, kararlaştırdıkları planı uygulamaya karar verdi. Sanık Uçmak'ın arkadaşı Tamer Bilim, olay tarihinde ve öncesinde Maksim Gazinosu'nda şarkı söyleyen İbrahim Tatlıses işyerinden çıkış saatini diğer suç arkadaşları olan ve araç içerisinde bekleyen Ali ile Mehmet'e haber vermesi konusunda anlaştı. Olay günü gece vakti şikayetçi İbrahim Tatlıses işten çıktı. Tamer Bilim de İbrahim Tatlıses'in çıkışını daha önceki plan dahilinde Ali Tekin ve Mehmet Sebe'ye haber verdi. Ali Tekin ve Mehmet Sebe araçlarıyla İbrahim Tatlıses'in geçeceği aracın güzergahında beklemeye başladı.İbrahim Tatlıses'in kullandığı araç kırmızı ışıkta durdu.

UÇMAK, TATLISES'E HİTABEN "SEN ÖLDÜN" DEDİ

Bu sırada Ali Tekin de şoför mahallinden inerek şikayetçi Tatlıses'in kullandığı araca yaklaştı ve camdan Abdullah Uçmak adının ve telefon numarasının yazılı olduğu kağıdı İbrahim Tatlıses'e verdi. Ali Tekin, İbrahim Tatlıses'e "İbrahim ağabey bu notu okuyun hayatınız büyük tehlikede kağıtta yazılı Abdullah Uçmak'ı telefonla arayın dedi. Tatlıses de Ali'ye hitaben "Ben neden onu arayacağım mecbur muyum o beni arasın" dedi. Ali de "Ağabey senin biz de telefon numaran bulunmuyor ararsan iyi olur" dedi. Bunun üzerine Tatlıses, Abdullah Uçmak'ı aradı. Uçmak telefonda " Bazı ihtiyaçlarımız var. Onun için görüşmemiz gerekiyor. Bana para vermen lazım" dedi. Tatlıses de "Görüşecek bir şeyimiz yok. Haraç mı istiyorsun" diye cevap verdi. Abdullah Uçmak ise "Nasıl anlarsan anla" dedi. Tatlıses görüşmek istemediğini belirtmesi üzerine, Uçmak "Senin ve ailen için iyi olmaz" dedi. Tatlıses kimseye haraç vermeyeceğini söyledi. Uçmak da Tatlıses'e hitaben "Sen öldün" dedi. Tatlıses de telefonunu kapatarak karakola gitti ve şikayetçi oldu.

YAĞMA SUÇUNDAN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcı Dalkuş mütalaasında sanık Abdullah Uçmak'ın "Yağmaya teşebbüs" suçundan 7.5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatına mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı Ocak 2016 tarihine erteledi

YARGITAY KARARI EKSİN CEZA TAYİN EDİLDİĞİ GEREKÇESİYLE BOZMUŞTU

Sanık Abdullah Uçmak 30 Mart 2012 de"Yağmaya teşebbüs" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İbrahim Tatlıses'in avukatı Hayati Şahin karara 4 Mayıs 2012'de itiraz etti. İtiraz dilekçesinde Avukat Şahin, suçun nitelikli yağma olduğu, birden fazla kişi tarafından işlendiği, yol kesme suretiyle gece vakti işlendiğini belirterek, cezanın 10 yıldan az olamayacağını belirtti. Yargıtay da avukatın talebini yerinde buldu. "Meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı" dikkate alınarak uygulama yapılması gerektiği gözetilerek sanığın cezasından adil, hakkaniyet uygun makul bir indirim yapılması gerektiği düşünülmeden sanık hakkında eksik ceza tayin edildiğini belirterek kararı bozmuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tatlıses Abdullah Uçmak Ali Tekin Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title