Haberler

Taşyapı'nın Plan Değişikliği Talebi Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun Gündeminde

İşadamı emrullah Turanlı'nın Etiler'deki otel projesi için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Meclisi tarafından 6 kez reddedilen imar planı değişikliği talebi, İstanbul 4 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun gündemine alındı.

İşadamı emrullah Turanlı'nın Etiler'deki otel projesi için,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Meclisi tarafından 6 kez reddedilen imar planı değişikliği talebi, İstanbul 4 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun   gündemine alındı.

Taşyapı'nın 7 Kasım 2014'de yenilediği talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, İstanbul 4 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na gönderdi. Komisyon ise konuyu "1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği teklifi" olarak gündemine aldı. Plan değişikliği ile ilgili son kararı Bakanlık verecek.

İBB DEFALARCA REDDETTİ

Emrullah Turanlı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Taşyapı'nın, Etiler'deki sağlık tesisi alanında kalan arazisinde yüksek yoğunluklu inşaat yapabilmesi için, imar planlarının değiştirilmesi gerekiyordu. Firma bunun için İBB'ye ilk kez 2006'da başvurdu. Daha sonra 5 kez daha plan değişikliği isteyen Taşyapı, istediği plan değişikliğini alamadı. Araziye otel yapmak isteyen şirketin bu talebi İBB Meclisi tarafından 14 Nisan 2011 tarihinde oybirliği ile reddedilmişti. Emrullah Turanlı da kendisiyle yapılan bir röportajda, defalarca reddedilen talebiyle ilgili olarak "Etilerde imarlı 3 dönüm arazim var. Buraya otel, hastane ya da huzurevi yapmak istiyorum fakat 10 yıldır ruhsat alamıyorum" demişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emrullah Turanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title