Haberler

Tarsus'ta Gizemli Kazının Yapıldığı Evin Sahipleri Diken Üstünde: Evimiz Çöküyor, Korkuyoruz

Güncelleme:

Türkiye'nin aylarca konuştuğu Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı kırmızı evin sahibi Müzeyyen Atasever, "Kazıyı bitirip gittiler, şimdi korku içinde yaşıyoruz" dedi.

Türkiye'nin aylarca gündemine oturan Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı ev şimdi çöktü çökecek. Evin her tarafında çatlaklar oluştu. Kırmızı evin sahibi 3 çocuk annesi Müzeyyen Atasever, "Kazıyı bitirip gittiler, şimdi korku içinde yaşıyoruz. Konuşacak muhatap bulamıyoruz' diyor.

KAZI KASIM AYINDA BİR ANDA BİTTİ

Polis memuru Mithat Erdal'ın 2012'de öldürülmesi olayının aydınlatılması amacıyla başlatıldığı öne sürülen ve 1 yıl süren Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'ndeki kazı, geçen kasım ayında bir anda sonlandırıldı.

"KÜLTÜR VARLIĞINA RASTLANMADI"

Özel Harekât polisleri tarafından korunan bölgeye uzun süre kimse alınmadı. Resmi makamlarca sadece "1 adet sikke, kırık sütun parçası ve seramik parçaları haricinde envanter niteliğinde kültür varlığına rastlanmadı" açıklaması yapıldı.

"PAY VERECEKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Gizemi nedeniyle ülke gündemine oturan kazı çalışmaları sırasında evinin ekip tarafından karargâh olarak kullanıldığını öne süren kırmızı evin sahibi 3 çocuk annesi Müzeyyen Atasever, Habertürk'ten Hatan Bulut'a mağdur olduklarını söyledi:

"Bir gün kapımız çalındı. Kazı ve inceleme yapacaklarını ve bir süre burada kalacaklarını söylediler. Kazı ekibine, yemek şirketimiz var, 50 kişilik olmak üzere günde 2 kez yemek vermeye başladık. Şirketimiz aracılığıyla verdiğimiz yemeklerin ilk 3 aylık ücretini ödediler. Yemeklerin parasını ödemediler. Tarihi eserlerin arandığını, bir şey bulunursa bizlerin de çıkanlardan hak sahibi olduğumuz söylendi."

"EVİMİZ ÇÖKÜYOR, KORKARAK OTURUYORUZ"

Çalışmaların ilk birkaç ayında, kazı ekibine, bağlanan kablo aracılığıyla evinden elektrik da verdiğini anlatan Atasever, "Sokaktaki elektrik direğinden kaçak hat çektiler" dedi. Eski evlerinde 4 yıl önce kapsamlı tadilat yaptıklarını kaydeden Atasever, "Bizlere sürekli olarak 'Sizleri mağdur etmeyeceğiz' demelerine rağmen mağdur olduk. Evimin her tarafında çatlaklar var. Kazıyı bitirip gittiler. Bize büyük zarar verdiler. Korkarak oturuyoruz. Evimiz çöküyor, muhatap bulamıyoruz" diye konuştu.

KAZININ YAPILDIĞI ALAN HARABEYE DÖNDÜ

Kırmızı evin yanı sıra diğer evlerin duvarlarında da ciddi çatlaklar ve çökmeler yaşanmaya devam ediyor. Kazının yapıldığı alanın ise harabe şekilde beklerken, yabani otlarla kaplandığı görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

82 Evler Mahallesi Türkiye Tarsus 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

ŞAPKACI:

TARSUS BİR İLÇEDİR. ANCAK YEREL HABERLERDE DİREKT TARSUS DİYE YAZILIP SÖYLENİR. ULUSAL BASINDA BAHSEDERKEN MERSİN''İN TARSUS İLÇESİ DEMELİSİNİZ. FENERDE MUZ CUMHURİYETİDİR. GALATASARAY İSE AKDENİZİ GÖL EYLEMİŞ AVRUPA SINIRINI AŞIP KUZEY DENİZİNDE BİLE PLAJLARI OLAN BÜYÜK BİR İMPARATORLUKTUR.

2
23
yanıtYanıtla
misafir:

evinizin altinin kazilmasina niye müsaade ettiniz?evi kazmadan önce kazanlardan para aldinizmi?kazanlarin kimliklerini savciliga verdinizmi?durup durduk yerde kimse gelipde benim evin altini kazmiyor.

18
6
yanıtYanıtla
BURALI:

sana gelirlerse sen öyle yaparsın, artist. . .

yanıt7
yanıt5
misafir:

pardon da kimi kime şikayet edıyorsun

yanıt2
yanıt0
kantakuzen:

ülkenin başındaki altın avcısı bunu bilmiyormusunuz yoksa her bölgede kazıyaptıran birisi

9
9
yanıtYanıtla
nabacan Allah yaratmış bir kere bunları:

nerden biliyon yanındamısın dediğin kişinin ? zenginin parası senin gibi züürtlerin çenesini yorarmış kendi kendinize senaryolar üretin üretin durun işiniz gücünüz yok düşünüp düşünüp siyasiler için hiç durmadan bol bol asılsız iddialar yumurtlayın durun

yanıt2
yanıt4
Mehmet T:

Bir sey cikmayan yerin kazisi neden bu kadar uzun surdu?Demekki surekli bir seyler bulundu ne zaman bitti kazida bitti.

12
2
yanıtYanıtla
46:

Kacak ceyran alirken biliyodun da sikayet etmedin evini kaziyolar gidip sikayet etmiyon simdi ortaya cikiyon

10
1
yanıtYanıtla
nurettin:

naptılar la magmaya kadarmı kazdılar vay vay boş yere bu kadar kazmazlar bişeyler vardı orda önce kazının neden yapıldığı açıklanmalı

10
0
yanıtYanıtla
Burk:

Yerebatan sarnıcında bulunduktan sonra Abdulhamit han tarafından başka yere gömdürülen ve insan-reptilian melezi olan Şahmeran''ın lahiti aranıyor Türkiye''nin her bir yerinde

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title