Haberler

Tarsus'ta Eğitime Sağanak Engeli

Tarsus ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 2 köy okulunda eğitime 1 gün ara verildi.

Tarsus ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 2 köy okulunda eğitime 1 gün ara verildi.

İlçe genelinde 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle Kaymakam Orhan Şefik Güldibi başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Güldibi, ilçe genelinde dünden bu yana devam eden sağanak nedeniyle, ova köylerinde meydana gelen su taşkınlarında zarar gören vatandaşlar için kriz merkezini acilen topladığını belirtti.

Yağıştan etkilenen bölgelere takviye kamyon ve ekskavatör gönderilmesi, olası elektrik kesintilerine anında müdahale edilmesi için ekiplerin alanı sürekli kontrol altında tutması yönünde talimat verdiklerini ifade eden Güldibi,

"Kelahmet ve Çayboyu ilköğretim okullarının sel nedeniyle tatil edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Çayboyu İlköğretim Okulu'nda 25 vatandaşı misafir edeceğiz. Yine bu iki köyde 200 kişiye yemek yardımı yapacağız" dedi.

Söz konusu köylere ilk etapta çok acil 200 battaniye ve 100 yatak sevk edileceğini anlatan Güldibi, zarar gören köylerdeki vatandaşların tek tek kontrol edilerek suistimale meydan vermeden ihtiyaçlarının tespit edileceğini ve her türlü yardımın hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurguladı.

Tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarının yapılacağını dile getiren Güldibi, ayrıca Konaklar köyünde çadırlarda yaşayan yaklaşık 70 kişinin Tekeliören köyündeki ilköğretim okuluna yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - MERSİN

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Şefik Güldibi Çayboyu Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title