Haberler

Tarsus'ta Barış Yemeği

Mersin’in Tarsus ilçesinde, geçen yıl 2 kişinin hayatını kaybettiği kız kaçırma olayından sonra Afşin ve Güven aileleri barış yemeğinde buluştu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, geçen yıl 2 kişinin hayatını kaybettiği kız kaçırma olayından sonra Afşin ve Güven aileleri barış yemeğinde buluştu.

İki aile arasındaki olaylarda toplam 2 kişi hayatını kaybederken, olayların son bulması için Tarsus Müftülüğü tarafından bir barış yemeği düzenlendi. Tarsus Öğretmenevi'nde düzenlenen barış yemeğine Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ve Afşin ile Güven ailelerinin ileri gelenleri katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Eshab-ı Kehf Platformu Başkanı Hilmi Tuzcu, "Sulhta, barışta yarar vardır. Daha önce aralarında bazı olaylar yaşanan Afşin ve Güven ailelerinin arasında mekik dokuyup bu barış ortamını sağlayan büyüklerimizden Allah razı olsun" dedi.

İrfan Atım'ın Kuran tilavetinden sonra konuşan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ise, "Biz, Hz. Muhammed'in gösterdiği yolda bir arada kardeşçe yaşamalıyız. Bugün iki ailenin acılarını içine gömüp Allah ve Muhammed aşkıyla bir araya gelip barışması için toplandık. Bu işin ne kadar zor ama anlamlı olduğunu biliyorum. Bazı canlar bir hiç uğruna yitirilmiştir. Elbette herkes için can önemlidir. Bugün nefislerimize gem vurup barışalım. Sizler için de bizler için de barış büyük bir zaferdir. Bu barış işine aracı olan, vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Kaymakam Hasan Göç ise konuşmasında, geçen yıldan bu yana yaşanan olumsuzlukların son bulması için çaba sarf eden herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"İnsanoğluna Allah akıl vermiştir. Şeytana uymamak gerekir. Nefislerimize hakim olarak birbirimize saygı çerçevesinde kardeşlik örneği gösterelim. Bugün iki davalı aile arasında barışı yeniden tesis etmenin huzurunu yaşıyoruz. Bir ailede veya toplumda huzur olmazsa sosyal hayat gelişemez, insanlar geleceğe güvenle bakamaz. Barış ortamının daim olması temennisi ile iki aileye teşekkür ediyorum."

Daha sonra protokolün huzurunda iki aileden Aziz Afşin ve Murat Güven Kur'an-ı Kerim ve bayrağa el basarak yemin edip, birbirlerine sarılarak barıştılar.

Kaymakam Göç, Milletvekili Uzun, Belediye Başkanı Can ve Müftü Erenay da Aziz Afşin ve Murat Güven'i tebrik ederek, birer Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ettiler.

İki aile arasında barış sağlanmasından sonra topluca yemek yenildi, dualar edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Güven Hasan Göç Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title