Haberler

Tanıtım Çalışmalarına Düsseldorf'da Devam Edildi

Güncelleme:

Alanya heyeti Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu Başkanlığında tanıtım çalışmalarını Cuma günü Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başkenti Düsseldorf'da sürdürdü.

Heyeti, Eyalet Parlamentosu Başkanı Bayan Carina Gödecke parlamento binasında kabul etti.

Gödecke Parlamento çalışmaları ile heyete ayrıntılı bilgi verdi. Heyet onuruna verilen resepsiyonda Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland ve eski Belediye Başkanı Wolfgang Röken birer konuşma yaptı. Bayan Gödecke, Parlamentonun sosyal aktiviteleri ve yabancıların uyumu ile ilgili yapılan çalışmaları özetliyerek parlamento binasındaki konuk özel defterine günün anısına katılımcalara tek tek imza attırdı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu Başkanı Carına Gödecke daha sonra konuklara parlamento binasını gezdirerek binada kurulan ibadethane hakkında bilgi verdi. Parlamento binasında çalışanlar ve dışarıdan gelen ziyaretçilerin kullanabileceği ibadethanenin müslümanlar, yahudiler ve hıristiyanların ortak kullanımı için hazırlandığını söyledi. Gödecke, sezsizlik odası olarakda adlandırdıkları ibadet odasına Türk Konsolusluğu tarafından gönderilen seccadeleri konuklara gösterdi. Resepsiyona katılan türk ve alman heyeti Hz. Mevlananın sözü olan, 'Aynı dili konuşanların değil aynı duyguları paylaşanların anlaşabileceğini' birkez daha vurguladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Sipahioğlu Ren Vestfalya Düsselldorf Alanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title