Haberler

Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya'nın konuşması- Tanık Koruma Daire Başkanı Ahmet Sonad'ın konuşması- Diğer konuşmacılar "Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi"-Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çatalkaya: "Sınır aşan suçlar tek bir ülkenin çalışmasıyla engellenemez ve durdurulamaz. Ancak uluslarararası etkin ve verimli bir işbirliği ile kontrol altına alınabilir" Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya, "Sınır aşan suçlar tek bir ülkenin çalışmasıyla engellenemez ve durdurulamaz. Ancak uluslararası etkin ve verimli bir işbirliği ile kontrol altına alınabilir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya'nın konuşması- Tanık Koruma Daire Başkanı Ahmet Sonad'ın konuşması- Diğer konuşmacılar "Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi"-Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çatalkaya: "Sınır aşan suçlar tek bir ülkenin çalışmasıyla engellenemez ve durdurulamaz. Ancak uluslarararası etkin ve verimli bir işbirliği ile kontrol altına alınabilir" Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya, "Sınır aşan suçlar tek bir ülkenin çalışmasıyla engellenemez ve durdurulamaz. Ancak uluslararası etkin ve verimli bir işbirliği ile kontrol altına alınabilir. Bundan dolayı AB Eşleştirme Projeleri bizim nazarımızda önem taşımaktadır" dedi. Çatalkaya, "Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi" adlı AB Eşleştirme Projesi'nin, Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, tanık beyanlarının yargılamada mutlak hakikati ortaya çıkarmada yardımcı bir süreç olduğunu belirtti. Bu bağlamda tanık ve yakınlarının korunmasının büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Çatalkaya, ceza-adalet sisteminde tanık ve tanık beyanının vazgeçilmez bir delil olma özelliğini koruduğunu vurguladı. Çatalkaya, Türkiye'de tanıklık görevinin yapılmasından sonra kişinin kimliğinin saklı tutulması veya güvenliğinin sağlanması hususunda alınacak önlemlerin kanunla düzenlendiğini hatırlatarak, "Sınır aşan suçlar tek bir ülkenin çalışmasıyla engellenemez ve durdurulamaz ancak uluslararası etkin ve verimli işbirliği ile kontrol altına alınabilir bundan dolayı AB eşleştirme projeleri bizim nazarımızda önem taşımaktadır. Ülkemiz AB'ye uyum çalışmaları kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Diğer taraftan dinamik ve çağdaş bir teşkilat yapısı için emniyet teşkilatı ta kendini sürekli yenilemektedir. Projenin yapılan eğitimler ve alınan sonuçlar neticesinde temel amaçlarına ulaştığı kanaatindeyim" değerlendirmesini yaptı.-Suç örgütleri birbirleriyle işbirliği içerisindeTanık Koruma Daire Başkanı Ahmet Sonad ise sınır aşan örgütlü suçlarda bir artış olduğunu belirterek, suç örgütlerinin faaliyet alanlarının genişlediğini ve birbirleriyle sistemli bir işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.Suçun soruşturma ve kovuşturmasının başarıya ulaşması için etkin mücadele yöntemlerinin geliştirilmek zorunda kalındığını belirten Sonad, tanık ifadeleriyle güçlendirilmeyen soruşturmalarda başarıya ulaşmanın zor olduğunu söyledi. Sonad, proje süresince toplantı ve çalıştaylar, eğitimler, çalışma ziyaretleri ile karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunulduğunu dile getirerek, projenin tamamlanmasının ardından tanık koruma mevzuatıyla ilgili değişiklik taslağı hazırlandığını ve tanık koruma stratejisinin geliştirildiğini bildirdi.Tören, Sonad'a Europol Bayrağı'nın da verilmesi ve aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Çatalkaya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

CakimobilWeb@haberler.com:

Polisimizi kutluyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title