Haberler

Taliban'dan Türkiye'ye çağrı: Afgan göçmenlere kolaylık sağlayın

Güncelleme:

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, Türkiye'ye dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Tahran'daki Türk Büyükelçiliği'nde Türk diplomatlar ile bir araya gelen Taliban'ın İran'daki diplomatik temsilcisi Müftü Muhammed Alim Nurani, "Türkiye, İran sınırındaki Afgan göçmenlere kolaylık sağlamalı." dedi.

Afganistan'da 2021 yılında yönetimi ele geçiren Taliban, Türkiye'ye "sığınmacı ve göçmen" çağrısında bulundu. Taliban yönetimi Türkiye'nin İran sınırındaki Afganlara kolaylık sağlayarak ülkeye almasını istedi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ZİYARET

Afganistan devlet haber ajansı Bakhtar'ın aktardığına göre, Taliban'ın İran diplomatik temsilcisi Müftü Muhammed Alim Nurani, Tahran'daki Türk Büyükelçiliği'nde Türk diplomatlar ile bir araya geldi.

"AFGAN GÖÇMENLERE KOLAYLIK SAĞLANMALI"

Taliban'ın diplomatı Müftü Muhammed Alim Nurani, "Türkiye ve Afganistan'ın siyasi geçmişi çok eskiye dayanıyor. Türkiye, İran sınırındaki Afgan göçmenlere kolaylık sağlamalı. Türkiye'de yaşayan Afgan göçmenler de kötü şartlar altında yaşıyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Afganistan Türkiye Tahran Müftü İran Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

bekir yapici:

Verecek neyimiz kaldi daha ne istiyorlar vatanimizimi?

203
17
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Gelin gelin mülteci cenneti Türkiyemize gelin, vatandaşlık veririz, yardım ederiz, ücretsiz sağlık yardımı, maaş bağlarız hatta bir milyon tane de ev yapımına başlandı, başka ülkelerde bu konforu bulamazsınız bak, herşey size feda olsun, kurban olurum ben size.

190
16
yanıtYanıtla
Ali Yurt:

Yeteri kadar aç doyurduk yete artık

177
16
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Zaten sınırlarımız (hudutlarımız) mültecilere sonuna kadar açık.

169
7
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Gelin , gelin , Ensarız biz , Müslüman kardeşlerimizi kabul etmeyeceğiz de ne yapacağız Para yardımı yaparız , AB ülkelerine gitmeyin diye onlarla Geri Kabul Anlaşması imzalar, TC almışlar üzerinden başka ülkelere ilaç pazarlaması yaparız , Pakistan ile Bengladeş Yemenliler de gelsin...

160
9
yanıtYanıtla
simit bekleyen martı:

Gel ne olursan ol yine gellll.. de bi durun olm bize yer kalmadı..

117
8
yanıtYanıtla
Revolver:

Ne istediniz de vermedik...

108
11
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Hadsiz. Buna bu yüzü vereler utansız dicemde...

108
8
yanıtYanıtla
EjdeR karahanli:

akp oy verenler utansın ben suçu yönetende bulmuyorum artık.

yanıt13
yanıt0
Quantum:

Başka bir karın ağrın varmıydı diplomat bozuntusu?

110
5
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title