Haberler

"Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" sloganı atan Eyüp Aksu seçim sonrası çark etti

Güncelleme:

31 Mart'tan önce "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" sloganları atan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu seçim sonuçlarını görünce çark etti. Aksu, "Biz siyasi yönlendirme yapmadık, yapmayız... Biz hiçbir zaman taksi sayısının artışına karşı çıkmadık" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart seçimleri öncesinde Üsküdar'da Taksiciler Buluşması programına katılmış ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya gelmişti. Programda konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise "Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" sloganı atarak seçimle ilgili kararını açık etmişti.

SEÇİMDE KİMSEYİ DESTEKLEMEDİKLERİNİ İDDİA ETTİ

İstanbul'da mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimlerin ardından yeni bir açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu resmen geri adım attı. Siyasete girmediklerini, yönlendirme yapmadıklarını ve kimseyi desteklemediklerini iddia eden Aksu, kendilerinin de dahliyle 15 kez reddedilen taksi artışı teklifleriyle ilgili olarak da, "Biz hiçbir zaman taksi sayısının artışına karşı çıkmadık. Taksi artışı kanuna hukuka uygun teklif gelirse karşı çıkmayacağız" dedi.

"BİZİM BAKANLIĞIMIZI YAPTI, SEVDİĞİMİZ BİR SİYASETÇİ"

Aksu, seçim döneminde sarf ettiği "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" sözlerinin "destek" olarak yorumlanamayacağını da ileri sürerek şunları söyledi: "Kimseyi desteklemedik, biz siyasete girmedik. Murat Kurum, bize, 'ben seçilince, kanun dışı, yasalara aykırı hiçbir düzenleme yapmayacağım' dedi. Salona girdi, salona giren kişiye ne denir? Bizim bakanlığımızı yaptı, sevdiğimiz bir siyasetçi. Bizim konularımızı çözeceğine, bizi üzmeyeceğine dair sözler verdi." Aksu, "Bizim Taksiciler Esnaf Odası olarak 'şu siyasi partiyi destekleyelim, esnafımız şu partiye oy versin' gibi bir açıklamamız olmadı, olmaz. Biz siyasi yönlendirme yapmadık, yapmayız" iddiasında bulundu.

"İBB MECLİSİ HANGİ PARTİDE OLURSA OLSUN..."

Aksu, taksi sorunu konusunda kararların Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yetkisinde olduğuna, İBB Meclisi'ndeki CHP çoğunluğunun bu durumu etkilemeyeceğini de savundu: "İBB Meclisi, hangi siyasi partide olursa olsun, taksi sayısının artışı vb. gibi konular belediye meclisinin konusu değil, UKOME'nin konusu... Belediye meclisleri buna karar veremez. UKOME'nin siyasi partisi olmaz. UKOME, TBMM'nin kanunlarıyla, Cumhurbaşkanımız tarafından atanan bir teknik heyetten, bakanlık temsilcilerinden oluşuyor. UKOME'nin siyasetle, partiyle hiçbir bağı alakası yok."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Murat Kurum İstanbul Eyüp Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

TC Volkan Çevik:

uber ler geri getirilsin belli mesafeler beli ücretler takım elbiseli bey efendiler bulundukları noktadan geldikleri noktaya ücret almamaları normal taksiden daha daha uygun fiyat UBER LER GERİ GELSİN taksici eziyeti ve soygunu sona ersin

210
6
yanıtYanıtla
Mesut Aydın:

Koltuk sahipleri içinde en sevimsiz adam bu geliyor bana

150
1
yanıtYanıtla
Vatandaş sade:

adamın koltuğu yok taksileri var

yanıt42
yanıt0
Emrah Ç.:

kıvır kıvır yandan yandan ??

128
0
yanıtYanıtla
Reşat Taylan:

"Yılın geri vitesi" ödülü bu arkadaşa verilsin ....

112
2
yanıtYanıtla
İslam İslamoğlu:

Bu adam bu mevkiye yakışmıyor Kıvırmayı çok iyi biliyor .

104
1
yanıtYanıtla
Vatandaş sade:

adamın mevkisi yok adamın taksileri var

yanıt17
yanıt0
Hayri :

içine oturduğun zaman leş gibi döşemelerinden her yerinden gıcırtı gelen taksilerden bıktık bunlar klima asla açmazlar neymiş yakıtı arttırıyomuş kapısı çarpık stopları kırık bantlanmış bir sürü hurda geziyor yollarda ha bitirim şöförlerde cabası tabi 2 yaşı geçitmiyeceksin taksilere ve şöförlerine sarı yelek giydireceksin

62
0
yanıtYanıtla
arif simsek:

yalaka sen varsa sen biri sana bunların hesabı sorar birgün.

56
0
yanıtYanıtla
Semih Arslan:

Fazla dönmemek lazım

54
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title