Haberler

Taksim bombacısının emniyette anlattığı "fotoğraf" olayı yalan çıktı! Kendisini kurtarmak için uydurmuş

Güncelleme:

İstiklal'deki terör saldırısına ilişkin gözaltında bulunan terörist Ahlam Albashır'in emniyetteki ifadesinde kullandığı "Hacı bana bir fotoğraf attı. 'Seni izliyoruz çantaların yanına git' dedi. Ben çantaların yanına gittim, korktum çantayı bırakıp Taksim'e doğru yürüdüm" ifadelerinin yalan olduğu istihbaratın çalışmasıyla ortaya çıktı. Teröristin kendisini kurtarmak için böyle söylediği tespit edilirken, bombacı kadının hiç yerinden kalkmadığı, İstiklal'de ikinci bir kişinin olmadığı belirlendi

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah adliyeye sevk edilen terörist Ahlam Albashir, emniyette verdiği yeni ifadesine ulaşıldı.

ALBASHIR'İN YALAN SÖYLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Terörist, emniyetteki işlemlerinde, "Ben bir mağazanın önüne geldiğimde telefonuma kendime ait fotoğrafım gelince korktum, paniğe kapıldım. Şüphelinin ifadesinde "çantalarla otururken, kalktım bir mağazaya gittim. Bana Hacı bana bir fotoğraf attı. Seni izliyoruz çantaların yanına git' dedi. Ben çantaların yanına gittim, korktum çantayı bırakıp Taksim'e doğru yürüdüm" dedi.

KENDİSİNİ KURTARMAK İÇİN UYDURMUŞ

Ancak Emniyet ve istihbarat birimlerince yapılan çalışmada, kadının fotoğrafının çekilmediği, ifadesinde bunu kendisini kurtarmak için söylediği ortaya çıktı. Polisin araştırmalarında bombacı kadının hiç yerinden kalkmadığı, İstiklal Caddesi'nde ikinci bir kişi olmadığı belirlendi.

4 AY BOYUNCA ESENLER'DEN HİÇ ÇIKMAMIŞ

Saldırıyı yapan Ahlam Albashir, olaydan sonra bir taksiye binip Esenler'e gittiğini, burada Ahmet Jaskar'la buluşup Küçükçekmece'ye gittiklerini söyledi. Ahmet Jaskar'ın elindeki telefonu kırdığını söylediği öğrenildi. Öte yandan saldırganın 4 ay boyunca Esenler'den hiç çıkmadığı, "Uyuyan Hücre" olarak eylem talimatı aldıkları öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Taksim Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (3)

Nazlı Muhip:

Böyle birşey olsa bile kendini nasıl kurtaracaktı ki?

138
3
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Bebek öldürünce cesarete bak ama kendisi sadece tutuklaninca ödü kopuyor. Allahindan bul! Sana verilecek yemekler haram olsun!

68
3
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Teröristler yakalansakda Türkiye'de idam yok biraz yatarım içerde yerim içerim sonra çıkarım diyorlar rahatlar. Maalesef amarikada bile idam var bu suçta

36
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title