Haberler

Tahtalı Çayı'na Dökülen Çöpler Doğa Kirliliğine Neden Oluyor

Güncelleme:

İzmir'in Menderes ilçesinde, Tahtalı Barajı'na dökülen Tahtalı Çayı'nın yanına bırakılan çöp ve molozlar doğa kirliliğine ve kötü kokuya neden oluyor. Atıkların kim tarafından döküldüğü henüz belirlenemezken, bölge halkı önlem alınmasını istiyor.

İZMİR'in Menderes ilçesinde, kentin önemli ölçüde içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı'na dökülen Tahtalı Çayı'nın hemen yanına bırakılan çöp ve molozlar kötü kokuya neden oluyor. Kim ya da kimler tarafından döküldüğü bilinmeyen atıklar doğa kirliliğine neden olurken, bölge halkı da tepkisini dile getirdi.

Menderes'in Oğlananası mevkisi 7037 Sokak'ta, kentin önemli ölçüde içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı'na dökülen Tahtalı Çayı'nın yanına çöp ve moloz bırakılması tepkilere neden oldu. Dökülen çöpler arasında evsel atıkların yanı sıra kurbanlık atıklarının da  olması dikkati çekti. Kötü kokuya neden olan çöpler ve molozlar, doğa kirliliğine neden olurken, insan sağlığını da tehdit ediyor. Atıkların  kim ya da kimler tarafından döküldüğü henüz belirlenemezken, yöre halkı bir an önce önlem alınmasını istedi.

'KOKUDAN NEFES ALINAMIYOR'

Nefes almakta güçlük çektiklerini belirten yöre halkından Metin Yılmaz (56), "Belediye ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) bütün uyarılarımıza rağmen buraya bir önlem alamıyor. Bölge kaçak çöp ve moloz dökenlerle biz mücadele veriyoruz. Burası Tahtalı Barajı'na dökülen, İzmir'e en önemli suyu temin eden çaylardan biri. Buranın bakımlı olması gerekirken, dökülen çöpler nedeniyle kokudan nefes alınamıyor. Önüne gelen çöpünü buraya döküyor. Bunun önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

'KALICI BİR TEDBİR YOK'

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kurban tabii ki bir ibadet. Ancak, kurban atıkları böyle gelişi güzel ortalığa atılmamalı. Çayın yanına atılan atıkla arasında cam yünü ve taş yünü gibi malzemeler var. Bunları birçok ülkede taşımak bile yasak. İzmir halkı bu çöpleri ve bu muameleyi hak etmiyor. Bu durum 3 yıldan beri bu şekilde devam ediyor. Zaman zaman belediyeyi aradığımızda bunları alıyorlar fakat kalıcı bir tedbir yok. Önleyici bir tedbir alınması ve bölgeye kameralar yerleştirilmesi gerek. İçimiz acıyor: "

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Menderes Belediyesi'nden ise konuyla ilgili yapılan açıklamada, tüm ekiplerin bayram süresince, oluşan aşırı yoğunluk olduk nedeniyle yoğun  bir şekilde çalıştığına, halihazırda çalışmaya devam ettiğine dikkat çekilip, bölgeye derhal  ekiplerin  yönlendirildiği belirtildi.

İZSU Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgi yapılan açıklamada ise, "Kısıkköy'de Tahtalı Baraj Havzası'ndaki tüm yerleşimlerin evsel katı atıkların transferini sağlayan Katı Atık Transfer İstasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur. Transfer istasyonunda toplanan katı atıklar havza dışındaki Harmandalı Düzenli Deponi Alanı'na gönderilmektedir. Yerleşimlerin katı atıkları dışında havzadaki bazı bölgelere kaçak moloz gibi atıklar dökülmektedir. İZSU Baraj Havzası denetim ekipleri, bu alanlara dökülen atıkları tespit ederek, sorumlu ilçe belediyesi tarafından bu atıkların kaldırılmasını sağlamaktadır" ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahtalı Barajı İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title