Haberler

Tahran'da Kofi Annan Sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran temaslarını sürdürürken Türk gazeteciler büyük bir sürprizle karşılaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran temaslarını sürdürürken Türk gazeteciler büyük bir sürprizle karşılaştı. Gün boyu takip ettikleri haberlerin görüntülerini geçmek için Başbakan ve heyetinin konakladığı Espinas Otel'e gelen haberciler, karşılarında BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ile Arap Ligi eski Genel Sekreteri Amr Musa'yı buldu.

İkili biranda karşılarına çıkan kameraları görünce şaşırdı. Görevliler tarafından apar topar asansöre bindirilen Annan ve Musa'nın öğle yemeği için otele geldikleri öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın bu iki isimle görüşüp görüşmeyeceği henüz net değil. Başbakan Erdoğan'ın İran Dini Lideri Hamaney'le basına kapalı görüştükten sonra otele uğramayıp doğruca Havalimanına geçeceği öğrenildi.

DAVOS HATIRASI

Amr Musa, 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki ünlü çıkışının ardından tokalaşıp kendisini tebrik etmiş fakat salon görevlisinin otur işaretiyle salonu terk etmemişti.

NÜKLEER MÜZAKERELER Bu arada Annan ve Musa'nın bir süredir Tahran'da oldukları ve Nükleer Müzakereler konusunda İranlı yetkililerle görüşmeler yürüttükleri öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kofi Annan Tahran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title