Haberler

Swatch ve Fafi Graphic Designers Koleksiyonu

Güncelleme:

Swatch Graphic Designers Koleksiyonu için dünyanın farklı yerinden tanınmış sanatçılar ile işbirliğine devam ediyor.

İsviçre'nin ünlü takı ve saat tasarımcısı Swatch Graphic Designers Koleksiyonu için dünyanın farklı yerinden tanınmış sanatçılar ile işbirliğine devam ediyor. Fransız ünlü sanatçı Fafi'nin tasarladığı model ; Swatch'un kusursuz güzellikteki saat tasarımlarını yakalamak adına 80'li yıllardan beri dünyanın dört bir yanından farklı çağdaş sanatçılar ile işbirliği çabasının en güzel kanıtını oluşturuyor.

Fafi O'Clock adını taşıyan (GZ274) saat, siyah plastik kayışı ile modern bir dokunuş yakalarken ; Fafi'nin eserlerinde ön plana çıkan belirgin çizgileri taşıyor.

Paris doğumlu Fransız sanatçı, 90'lı yılların ortasında sanat hayatına şehrin duvarlarını grafitiler ile süsleyerek başlamıştır. Grafik çizgilere olan duyarılığı ve feminen prototiplerinin mizahi tarafları ile hemen fark yaratan Fafi hemen kendinden söz ettirmeye başlamıştır. Daha sonraları Japonya, Avrupa ve ABD' de bulunan Fafi, bulunduğu her yerin coşkusunu eserlerine yansıtmıştır. Fafi'nin bu başarısı büyük elektronik markalarının, avangardist moda evlerinin, spor markalarının ve hatta kozmetik markalarının dikkatini çekmiş ve sanatçı ile işbirliği yapmışlardır. 2007'de anneliği yaşayan Fafi, annelik içgüdüsünü de sanatına yansıtmış ve eserlerin derinlik katmıştır.

İlk saatinin Swatch olduğunu söyleyen Fafi ; şu sözleri ile gençliğine dönüyor: « Çoğu genç gibi benim de ilk saatim Swatch'tu. Swatch takarak modayı yakalamış olmanın mutluluk ve gururunu yaşadığımı bugün hala hatırlıyorum! »

Siyah kadranının üzerinde yer alan Fafi ile renkli ve stil sahibi bir model olan Fafi O'Clock (GZ274) kayışında yine sanatçıya özgü enerjik çizgiler ile sanatçının figürünü tamamlıyor. Fafi'nin saat üzerinde yer alan figürü saatin özel olarak sunulduu kutusunda da yer alıyor.

GZ274 FAFI O'CLOCK Gent Original Saat 125TL

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsviçre Swatch Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title