Haberler

Suudi Arabistan ile Umman arasında ilk doğrudan kara yolu bağlantısı açıldı

Güncelleme:

Suudi Arabistan ile Umman arasında 725 kilometre uzunluğundaki ilk doğrudan kara bağlantı yolu açıldı.

Suudi Arabistan ile Umman arasında 725 kilometre uzunluğundaki ilk doğrudan kara bağlantı yolu açıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Körfez turu kapsamında ziyaret ettiği Umman'da Sultan Heysem bin Tarık ile bir araya geldi.

Başkent Muskat'taki El-Alem Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler ve çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirme yolları ele alındı. Umman Yatırım Otoritesi ile Suudi Arabistan'dan bir grup özel şirket arasında da 30 milyar dolar değerinde 14 mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Görüşme sonrası iki ülke makamlarının yayımladığı ortak yazılı açıklamada, Suudi Arabistan ile Umman arasındaki tedarik zincirlerinin sorunsuz hareket kabiliyetine ve entegrasyonuna katkıda bulunacak 725 kilometrelik ilk kara bağlantı yolunun açılmasından memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, iki taraf da ekonomik olarak bu iş birliğinin sürdürülmesi ve tüm katılımcı ülkelerin OPEC Plus Anlaşması'na uymasının gerekliliğine vurgu yaparken, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun Umman'a 5 milyar dolar yatırım yapma hedefinin Umman tarafından memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

Filistin-İsrail meselesinde kapsamlı bir çözüme varmanın ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemine işaret edilen açıklamada, Yemen krizine siyasi çözüm bulma çabalarını sürdürme ve Lübnan'ın krizlerini aşarak bölgenin güvenlik ve istikrarını bozacak hiçbir eylem için bir çıkış noktası olmaması noktasında kapsamlı reformlar yapılması konusunda görüş birliği içinde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca Afganistan'da teröristler ve aşırılık yanlıları için güvenli alana izin verilmemesi ve insani yardımları desteklemenin önemli olduğu ifade edilirken, Umman'ın müttefiki İran ile ilgili olarak ise taraflar, iyi komşuluk ilkelerini teyit edecek ve bölgeyi istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerden kaçınacak şekilde nükleer ve füze konularında ciddi ve etkili bir iş birliğinin ehemmiyetine dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title