Haberler

Suriyeliler İçin Konteyner Kent

Hatay'dan Kilis'e gelecek olan Suriyeli misafirler için konteyner kent alanında çalışmalar devam ediyor.

Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Hatay'dan Kilis'e gelecek olan Suriyeli misafirler için Öncüpınar gümrük sahası hac konaklama tesislerinde oluşturulan konteyner kent alanında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Odabaş, 315 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak konteyner kentte, alt ve üst yapısı tamamlanmış 200 konteynerlik

bir alanın hazır durumda olup yüklenici firma tarafından 40 konteyner tamamlanarak bugün itibariyle teslim edileceğini belirtti.

15 bin metre uzunluğunda ve 3,5 metre yükseklikte olması planlanan istinat duvarının 200 metrelik kısmının bitirildiğini anlatan Odabaş, şöyle konuştu: "10 bin kişinin misafir edileceği alanda iki bin konteyner kurulacaktır. Konteyner alanında elektrik, içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları devam etmektedir. Konteynerlerde yaşayacak Suriyelilerin rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için sağlık merkezi, okul ve spor tesisleri kurularak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, Halk Eğitim Merkezi

Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik

eğitici kurslar düzenlenecektir." - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Odabaş Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title