Haberler

Suriyeli Yetim Öğrencilerin Karne Sevinci

Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören 300 öğrenci, törenle karne aldı Dünya Şehit Çocukları Vakfı Başkanı Yıldırım: ''Suriye'den gelen ve Antakya merkezde kalan yetim çocukların tamamına burs ödemekteyiz.

Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Antakya'da kurulan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören Suriyeli yetim 300 öğrenci törenle karne aldı.

Vakıf başkanı İsmail Yıldırım, okul bahçesindeki törende, yaklaşık bir yıl önce arkadaşları ile kurdukları vakfın ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşma gayretiyle çalıştığını söyledi.

Özellikle yetim çocuklara el uzattıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bir yıldır Antakya'da hizmet veriyoruz. Suriye'den gelen ve Antakya merkezde kalan yetim çocukların tamamına burs ödemekteyiz. Bunun yanı sıra ailelerine odun, kömür, gıda, buzdolabı, çamaşır makinesi, halı gibi ihtiyaçlarını vermekteyiz. Aynı zamanda okula gelen çocukların servislerini karşılamaktayız. 14 derslik, konferans salonu ve mescit bulunan okulumuzda 20 öğretmen, 6 hizmetli ve 300 öğrenci var. Bunun yanında 14 öğretmenimiz de 350 Kur'an kursu öğrencimize eğitim vermekte."

Okul müdürü Emine Köse de 24 Şubat'ta eğitime başlanan okulda ana sınıfından dokuzuncu sınıf düzeyine öğrenci bulunduğunu kaydetti.

Vakfın, Suriye'de yetim kalan 300 öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Köse, "150 şehit ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Öğrencilerin kitap, defter, forma ve ulaşım masraflarını karşılıyor. Amacımız, bu çocuklarımız Osmanlı'nın fidanları olsun istiyoruz. Öğrencilere Suriye müfredatını vermekteyiz. Ayrıca 300 öğrenciye haftada 4 saat Türkçe, 2 saat İngilizce, 350 öğrenciye de Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi veriyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra yıl sonu etkinliği kapsamında gösteri sunan öğrencilere karne verildi. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Yıldırım Emine Köse Antakya Suriye Politika Güncel Haberler

title